L’Ajuntament intensifica les tasques de neteja i assegura diàriament les zones més transitades

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 12:00

Els equips de neteja treballen matí i tarda per desinfectar la via pública i garantir la seguretat a l'exterior.

Arran de la situació actual per la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament continua prioritzant la neteja de la via pública per tal de minimitzar el risc de contagi a l’exterior. Per fer-ho, el consistori va reorganitzar els serveis de neteja viària, amb l’objectiu de focalitzar els seus esforços en la desinfecció d’aquells punts que aquests dies estan sent més transitats, especialment ambulatoris i zones properes als locals d’alimentació. Altres espais que també es desinfecten amb freqüència gràcies a la feina del vehicle hidro-netejador són les proximitats a farmàcies, sortides d’estacions de tren o passos subterranis, així com els carrers principals dels barris de Montcada i Reixac.

Paral·lelament, aquestes mesures de prevenció i neteja inclouen també la desinfecció durant el matí i la tarda de botoneres d’ascensors públics, cintes d’escales mecàniques i passamans de les escales distribuïts pel municipi. També s’han intensificat els canvis de bosses a les papereres amb la finalitat de retirar elements que els ciutadans puguin haver tirat en els seus desplaçaments, com guants usats, mascaretes o mocadors. Tanmateix, l’exterior de contenidors i bústies de contenidors soterrats estan sent netejats amb especial esmena.

Juan Carlos de la Torre, regidor de Serveis Municipals i Via Pública, explica que aquestes mesures garanteixen la seguretat a l’exterior i s’aniran adequant a la necessitat que marqui aquesta situació d’excepcionalitat, alhora que recorda que la normativa aprovada durant l’estat d’alarma diu que les estades fora de casa han de reduir-se a les necessitats bàsiques i indispensables. “Estem reorganitzant un servei tan essencial com és el de la neteja i hem potenciat les desinfeccions de la via pública en aquells punts més conflictius, com són els ambulatoris o els contenidors. L’Ajuntament agraeix el compromís, la implicació i la immensa feina que estan duent a terme els operaris i operàries de l’equip de neteja i demanem a la gent que se solidaritzi intentant evitar tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i que no deixi mobles antics o trencats al carrer”, ha assegurat.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 13:51