Montcada i Reixac transformarà els pilars de la C33 en una galeria d'art

Dijous, 24 de maig de 2018 a les 13:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitzarà el proper mes d'octubre el ‘Festival MIRA’MIR. Arriben els colors a Montcada i Reixac’. Aquest matí l'alcaldessa, Laura Campos, acompanyada director artístic del projecte, Kimo Osuna, ha presentat  la proposta que permetrà transformar les columnes de l’autopista C33 en una galeria d’art urbà a l’aire lliure.

A l'acte, que ha tingut lloc sota la infraestructura viària a la rambla dels Països Catalans, han assistit el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. L’objectiu del consistori és crear un esdeveniment anual que permeti que diferents artistes realitzin les seves composicions a la part inferior d'aquest vial, que passa per sobre del municipi, i transformar l'espai en una gran sala d'exposició. L'alcaldessa ha afirmat que "el nostre municipi està trinxat per infraestructures viàries i ferroviàries i volem canviar la imatge que des de fora es té de Montcada i Reixac i abandonar el nostre estigma de ciutat dormitori, de municipi de pas i de zona industrial" i ha afegit que "amb aquesta proposta donarem color i alegria a un espai que s’utilitza com a aparcament públic i que sempre ha estat molt gris i fosc".

L’Ajuntament ha fet una convocatòria oberta a artistes nacionals i internacionals que, per mitjà de la tècnica del graffiti i del mural, realitzaran creacions relacionades amb la natura durant un cap de setmana (19, 20 i 21 d'octubre), que anirà acompanyat d'una àmplia oferta musical i gastronòmica. Els participants disposaran de 25 pilars de més de 8 metres d’alçada ubicats al llarg de 500 metres, entre el camí de la Font Freda, la rambla dels Països Catalans i el carrer Carrerada.

Els artistes que vulguin participar han de presentar el seu currículum i una mostra del seu treball al correu electrònic miramir@montcada.org abans del dia 2 de setembre. Un consell artístic seleccionarà els 25 artistes entre les propostes presentades, que hauran d'aportar un esborrany del mural que proposen pintar. Les bases es poden consultar a partir del proper dimarts 29 de maig al web montcada.cat.

El darrer dia del festival, i un copa finalitzades les obres, el públic assistent al festival podrà votar el mural que més els hi hagi agradat. El mural escollit serà la imatge de la següent edició del MIRA'MIR.

Darrera actualització: 24.05.2018 | 14:56