Montcada i Reixac reivindicarà el soterrament de la R2 amb un gran acte el proper 24 de novembre

Dimarts, 29 d'octubre de 2019 a les 12:00

El municipi continua reclamant una partida als Pressupostos Generals de l’Estat del 2020.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac està preparant la Diada pel soterrament, una gran festa reivindicativa del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi i que tindrà lloc el diumenge 24 de novembre a la plaça Joanot Martorell i a l’avinguda de la Unitat, davant de l’edifici consistorial. Amb aquest acte, que portarà com a l’eslògan ‘Adeu vies. Benvingut soterrament’, l’Ajuntament vol continuar reclamant el soterrament de la infraestructura ferroviària i conscienciar la ciutadania que, tot i estar gairebé enllestida la redacció del projecte executiu de l’obra, encara falta que l’Estat doti una partida als Pressupostos Generals per poder adjudicar l’actuació.

L’activitat substitueix la Marxa del soterrament que organitzava la Plataforma Tracte Just Soterrament Total i se celebrarà el diumenge 24 de novembre, de 10 a 15 h. L'objectiu de la Diada pel soterrament és reclamar una partida econòmica per als pressupostos de l’Estat que permeti iniciar les obres —previstes per al segon semestre del 2020— i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de continuar defensant aquesta reivindicació històrica.

La Diada pel soterrament comptarà amb una exhibició de ball a càrrec de les escoles del municipi, l’emissió en directe d’un programa de Montcada Ràdio (104.6 FM), activitats i tallers infantils i una gran paella solidària, que té com a finalitat recaptar diners per fer front a les sancions que han rebut algunes persones per manifestar-se en favor del soterrament.

Els tiquets de la paella solidària, que tenen un preu de 5 euros, es podran adquirir a partir del dilluns 4 de novembre fins el dimecres 20, a l’Ajuntament, en horari de matí, i al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, en horari de tarda, de dilluns a divendres.

Darrera actualització: 29.10.2019 | 12:13