Montcada i Reixac es blinda per evitar la instal·lació de cases d’apostes

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 13:00

El nou pla d’usos aprovat pel consistori obliga a que aquest tipus de negoci estigui ubicat a mínim de 800 metres de distància dels equipaments, fet que impedeix la seva instal·lació a la ciutat.

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment una modificació de planejament urbanístic per tal de limitar la instal·lació al municipi de cases d’apostes i sales de joc. El consistori ha aprovat un pla d’usos que fixa que aquests negocis no es poden instal·lar a menys de 800 metres de distància de qualsevol tipus d’equipament (cultural, social, educatiu...).

A la pràctica, aquesta mesura fa inviable les obertures d’aquest tipus de locals’, ha indicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’edil  ha expressat que ‘amb aquesta acció ens convertim en un dels primers municipis que limitem la instal·lació d’aquests establiments que estan proliferant en poblacions del nostre entorn; són una xacra social que afecta els barris vulnerables i el nostre jovent, generant una addicció; hem tingut exemples de pobles del voltant i som conscients dels problemes que genera, per això, els volem evitar. A Montcada i Reixac a hores d’ara no hi ha cap casa d’apostes ni sales de joc.

Amb aquest tràmit urbanístic es dona compliment a una moció aprovada fa un any per Ple, que instava al consistori a evitar la proliferació de les cases de joc i apostes i prendre mesures de prevenció davant de la ludopatia. El text plantejava la revisió de les ordenances i normatives urbanístiques per introduir les màximes limitacions a la implantació de locals d’apostes a la ciutat, especialment a les zones freqüentades per infants i joves. En primer terme, el consistori va suspendre l’atorgament de llicències a aquest tipus de negoci i ara, el pla d’usos limita al màxim la seva instal·lació.

Darrera actualització: 05.05.2021 | 13:28