Malestar municipal per la notícia de l’abastiment del Rec Comtal per a Barcelona i l’àrea metropolitana

Divendres, 14 d'abril de 2023 a les 00:00

El consistori ha mostrat el seu malestar per la decisió de la Generalitat de Catalunya d’utilitzar l’aigua del Rec Comtal per a Barcelona i la seva àrea metropolitana sense informar a l'Ajuntament i sense consultar les possibles afectacions que pot tenir per a Montcada i Reixac.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha manifestat el seu malestar per la notícia apareguda en diferents mitjans de comunicació on la Generalitat ha anunciat que realitzarà una inversió de 25 milions d’euros com a mesures a curt termini per lluitar contra la sequera. Entre les accions està l’aprofitament dels cabals de l’estació d’aigua potable del riu Besòs, que abasteix la xarxa de Barcelona i l’àrea metropolitana, i per aprofitar i potabilitzar l’aigua subterrània que transporta el Rec Comtal al seu pas per Montcada i Reixac.

Campos ha afirmat que “ens sembla increïble que el govern de la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua siguin incapaços d’informar al consistori sobre aquesta gran actuació, ja que desconeixem quines conseqüències pot tenir per al canal mil·lenari d’abastament d’aigua i que està protegit pel Catàleg de Patrimoni Local ”. Segons la informació publicada a diferents mitjans, l’aigua s’agafaria al naixement del Rec Comtal, ubicat a la confluència entre els rius Besòs i Ripoll, i es traslladaria per una gran canonada de més de 6 quilòmetres que es construiria paral·lela al riu Besòs fins enllaçar amb l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), situada a Vallbona. L’alcaldessa també ha anunciat que “exigiré una reunió d’urgència amb l’ACA per tal que ens donin informació detallada sobre aquest projecte que segons la informació apareguda en premsa, a més, preveu la construcció de dos pous al nostre municipi”.

L’anunci per part de la Generalitat es produeix pocs dies després que el consistori organitzés un acte informatiu a la ciutadania Montcada i Reixac per dir prou a l’impacte econòmic, social i urbanístic que provoca la sobrecàrrega d’infraestructures de l’àrea metropolitana al municipi i exigir el reconeixement de la seva singularitat com a ciutat.

 

 

Darrera actualització: 14.04.2023 | 14:18