Lliurats els premis del concurs de microrelats 'Dones veu a les dones?'

Dilluns, 24 d'abril de 2023 a les 00:00

El jurat ha atorgat enguany cinc guardons i una menció especial. Un total de 76 persones ha participat al certamen i els seus textos estan exposats al Kursaal fins al 28 d’abril.

El veredicte i lliurament de premis del concurs de la novena edició del concurs microrelats ‘Dones veu a les dones?’ es van fer ahir diumenge, 23 d’abril, en el marc de la Diada de Sant Jordi. El jurat ha concedit un total de sis reconeixements, cinc premis una menció especial. Les persones guanyadores, que han rebut un premi de 200 euros cadascuna, han estat Per primera vegada, d’una autora que es vol mantenir en l’anonimat; Agua calma, de Miguelángel Flores, de Sabadell; Aigua amarga, de Gisela Alcón, de Reus; Un cafè, si us plau, de Laura Garreta, de Lleida; i Fes cas, Maria, de Marc Caballer, de València. La menció especial ha estat per Demà... als diaris, de Núria Oliva, de Caldes d’Estrac.

Un total de 76 persones, d’arreu de Catalunya, València, Illes Balears, Múrcia i Osca, ha participat a aquesta edició del concurs, de les quals 56 són dones i 9 viuen a Montcada i Reixac. 'Vull reivindicar especialment que totes les dones participants heu fet un pas endavant compartint les vostres històries, perquè tenim memòria i sabem que les dones hem hagut d’amagar-nos darrera de pseudònims d’homes, ens hem hagut d’invisibilitzar en l’anonimat i hem arriscat el nostre honor i la nostra vida pel dret a imaginar, a pensar i a escriure’, va expressar la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia.

El certamen premia els millors microrelats que parlin sobre les dones i les seves reivindicacions a títol individual i/o col·lectiu. El jurat del certamen l’han integrat representants dels grups i del Consell de Dones, de l’Àrea Social de l’Ajuntament, del departament d’Igualtat Feminismes i LGTBI i de La Veu. L’originalitat, la fidelitat a la temàtica proposada, l’impacte del relat i el llenguatge acurat i precís són alguns dels aspectes que el jurat té en compte en la seva valoració.

L’acte de lliurament de premis es va celebrar al Parc Antiga Cerveseria i ha comptat amb un concert de la montcadenca Anna Casado, amb el seu alter ego: Medusa.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 14:13