Les targetes moneder es carreguen amb 40 euros més

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 00:00

Les famílies amb infants amb beca menjador són les beneficiàries d'aquests ajuts, que a Montcada i Reixac arriben als 850 nens i nenes.

Les famílies beneficiàries de les targetes moneder per comprar aliments disposen de 40 euros més, corresponents al termini entre el 30 de març i el 9 d’abril, a més del 13 de març, dia que ja no hi va haver classe per les mesures preventives pel coronavirus i no es va incorporar en la previsió inicial. El Departament d’Educació ha recarregat els dispositius amb aquesta quantitat.

Un total de 575 famílies de Montcada i Reixac amb fills i filles amb beca menjador –el que suposa prop de 850 infants– es beneficia d’aquest ajut perquè els centres educatius estan tancats. Cada infant amb beca té la seva targeta i se’ls atorga 4 euros per dia. El 27 de març passat l’Ajuntament hi va repartir les targetes, mitjançant una quarantena de persones voluntàries, que degudament identificades i amb les mesures de seguretat pertinents, va portar els dispositius als domicilis de les famílies. Del total de targetes, només 8 s’han quedat sense repartir. Qui consideri que en té dret però no l’ha rebuda, que es posi en contacte amb Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, al telèfon 935 753 430. Cara les pròximes recàrregues arran l’ajornament del confinament, es prega a les famílies que no perdin i tinguin cura de les targetes.

D'altra banda, l'entitat emissora de les targetes, 'CaixaBank', ha establert un mecanisme als seus caixers per tal de resoldre algunes de les incidències de funcionament de les targetes que no estiguin operatives. L'entitat financera ha explicat que en el moment que s'intenta fer una operació en un caixer, en la majoria de vegades, aquesta actuació restaura les dades de la targeta i torna a estar en funcionament. Una de les gestions que poden fer les famílies als caixers és veure el saldo i les operacions que hagi realitzat amb el dispositiu.

Darrera actualització: 09.04.2020 | 09:19