Les obres de connexió dels carrers Barberà i Medinaceli comencen el 13 de maig

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 11:00

L'objectiu d'aquesta actuació és solucionar els problemes de mobilitat existents en aquest sector del barri de la Font Pudenta-Muntanyeta.

Les obres de connexió dels carrers Barberà i Medinaceli, a la Font Pudenta-Muntanyeta, començaran el pròxim dilluns, 13 de maig. Ho va anunciar l’equip de govern ahir dimarts, 7 de maig, en una reunió informativa a la seu de l’AV del barri, a la qual va assistir una trentena de persones. Els treballs els executarà l’empresa Artífex per encàrrec municipal, amb un pressupost de 690.000 euros, dels quals l’Àrea Metropolitana de Barcelona en subvenciona una part, i la previsió és que durin 6 mesos. “Aquesta actuació era un compromís municipal i us agraïm la paciència pels endarreriments que ha tingut el projecte abans de començar les obres”, va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos. “Aquesta actuació és un tema recorrent i esperat pel veïnat”, va indicar la regidora delegada del barri de la Font Pudenta-Muntanyeta, Mónica Martínez.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va explicar el procés previ a l’inici de les obres. En primer lloc, s’havia de redactar el projecte d’obres i fer la modificació de planejament pertinent. “L’anterior projecte no contemplava la torre dels Capellans, finca que hi hem hagut d’incorporar i adquirir-la”, va indicar l’edil. Fins l’estiu passat no es va aprovar el planejament definitiu i aquest tràmit era necessari per tal de procedir amb l’adquisició d’aquests terrenys, per un import de 99.000 euros, i l’ocupació directa de dos espais més. La finca dels Capellans es va expropiar per un import de 99.000 euros. El següent pas va ser la licitació de les obres, fase prèvia a l’adjudicació definitiva dels treballs.

L’objectiu de l’actuació és resoldre el greu problema de mobilitat existent en aquest sector i que impedeix que els vehicles de serveis d’emergència o els camions de recollida d’escombreries puguin accedir al final del carrer Barberà, perquè no tenen prou espai per girar.  L’actuació contempla un àmbit d’actuació de 2.383 m2 i consisteixen unir els carrers Medinaceli i Barberà, que a hores d’ara són dos culs de sac, aconseguint un espai de connexió excavant al talús on ara mateix desemboquen tots dos vials.

Com a resultat de les obres, s’obtindrà un carrer amb voreres accessibles. Es canviarà el sentit de circulació del carrer Barberà, que en comptes de tenir-ne dos serà només d’anada sentit Terra Nostra. En aquest vial s’hi faran 18 nous aparcaments i la remodelació permetrà ubicar-hi contenidors d’escombreries de superfície amb les cinc fraccions. El carrer Medinaceli tindrà el sentit de sortida cap als carrers Guillem i Elisenda de Montcada i no tindrà espai per a estacionament.

Darrera actualització: 08.05.2019 | 14:39