Les beques menjador i de material escolar s'hauran de sol·licitar del 2 al 30 de juny

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 00:00

Preferentment, els tràmits s'hauran de fer per via telemàtica, per instància electrònica. De forma presencial, hi ha un calendari per a cada centre educatiu.

El termini per sol·licitar les beques de menjador i de material i sortides escolars per al curs 2020-2021 serà del 2 al 30 de juny. Les beques menjador les atorga el Consell Comarcal i les poden demanar totes les famílies amb infants a educació infantil, primària i secundària amb empadronament a Montcada i Reixac, escolaritzats a qualsevol centre del Vallès Occidental. Els ajuts escolars els dona l’Ajuntament amb els mateixos criteris, amb l’excepció que el centre educatiu pot estar ubicat a qualsevol població. 

El Consell Comarcal ja ha aprovat les bases de les beques menjador i les de material escolar i sortides passen a aprovació al Ple d’aquest dijous, 28 de maig, que se celebrarà de manera telemàtica (16 h). L’Ajuntament hi destinarà 83.000 euros. ‘Mantenim la mateixa quantitat de diners perquè primer hem de conèixer la demanda real de les beques i un cop disposem de les dades, valorarem si cal o no fer una modificació de crèdit posterior per poder arribar a tot l’alumnat que demani beca i cobrir l’increment de demanda que hi pugui haver, sobretot generat per la COVID-19’, ha expressat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere. L’edil ha afegit que ‘ara mateix, estem destinant tots els recursos de que disposem a Serveis Socials a garantir la subsistència de les famílies que es troben en una situació social i econòmica vulnerable’.

Com a mesura de seguretat per la COVID-19, de forma preferent, els tràmits s’hauran de fer per Internet, per mitjà de la instància telemàtica allotjada a www.montcada.cat. Caldrà adjuntar un document amb tota la informació que les famílies han d’aportar per formalitzar la sol·licitud, que també estarà disponible a www.montcada.cat. Caldrà presentar la sol·licitud degudament complimentada i signada mitjançant IdCat o IdCat Mòbil. Si no es disposa de la signatura electrònica, al mateix espai on hi ha la instància telemàtica es donen indicacions de com obtenir-la.

De forma excepcional, es podrà fer la tramitació de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), però cal cita prèvia, trucant al 935 644 734 o bé al 935 640 756. Les cites s’atorgaran en funció del següent calendari:

2, 3, 4, 5, 8 de juny: Escola El Turó, Escola Reixac i Institut La Ferreria 
9, 10, 11, 12, 15 de juny: Institut escola El Viver i Institut La Ribera 
16, 17, 18, 19, 20 de juny: Escola Elvira Cuyàs, Escola Font Freda, Institut escola Mas Rampinyo, Escola Mitja Costa i Escola FEDAC 
22, 23, 25, 26 de juny: Escola Ginesta, Col·legi La Salle, Escola Fontetes, Escola Mestre Morera, Escola Ciutat Comtal, Institut Montserrat Miró i resta d’escoles de fora de municipi 
29 i 30 de juny: Incidències 

Un cop s’obté a data de la cita prèvia, la documentacio pertinent s’haurà de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Avinguda de la Unitat, 6). Les famílies dels infants que començaran P3 hauran de demanar la cita en funció del centre que han triat com a primera opció a la preinscripció. 

Per via telemática trobareu tota la documentació que heu d’omplir. Qui faci la sol·licitud presencial haura d’omplir els documents pertinents, els trobareu a Serveis Socials de la Casa de la Vila (Domingo Fins, 15), el Kursaal (Masia, 39) i a l'edifici de l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6). Per a més informació, es pot trucar de 9.30 a 14 h al telèfon 660 595 981.

Darrera actualització: 26.05.2020 | 19:31