L’Ajuntament suspèn per un any l’atorgament de llicències urbanístiques al sector Montcada Nord-Parc de la Riera Seca

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 12:00

Aquesta mesura es pren per tal de modificar el planejament vigent per tal d’estudiar una nova ordenació urbanística en aquest sector.

El Ple ordinari del mes de maig, celebrat aquest dijous, dia 26, ha aprovat la suspensió, pel termini d’un any, de l’atorgament de llicències i autoritzacions municipals en l’àmbit denominat Montcada Nord-Parc de la Riera Seca, el sector a tocar amb la Llagosta, al límit amb els polígons Can Milans i Pla d’en Coll. L’objectiu d’aquesta mesura és modificar el Pla General Metropolità (PGM) del 1976 –el planejament vigent perquè les dues anteriors propostes de canvi proposades des del consistori han estat anul·lades–  per tal d’estudiar alternatives d’ordenació urbanística a aplicar en aquest àmbit.

Aquest espai té molt potencial com a zona verda, com a connector biològic entre el Besòs i el Pla de Reixac, i molt potencial per desenvolupar-hi activitats econòmiques per la seva ubicació geogràfica i les bones comunicacions’, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha expressat que malgrat aquestes bones condicions, ‘fruit dels problemes jurídics derivats del trasllat de Valentine allà, es troba en una situació de degradació que volem revertir’.

Dues sentències judicials incoades per l’Ajuntament de la Llagosta han anul·lat les dues modificacions de planejament en sector; la primera, amb motiu del trasllat de Valentine; i la segona, més recent i impulsada per l’actual govern, també rebutjada per la justícia. A la primera sentència, els tribunals van posar de relleu una gran quantitat d’irregularitats mentre que a la segona, la justícia va interpretar que era legítima, però considerava que hi havia aspectes a millorar i solucionar aspectes formals.

A la tardor del 2021, el Ple va aprovar un avanç de planejament del sector i el nou pas en aquest procés és la suspensió de llicències per tal de tenir un any de marge per reordenar el sector i perquè no es desenvolupi cap activitat mentre sigui vigent el PGM del 1976.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 13:19