L’Ajuntament s’adhereix al manifest de protecció de l’horta La Ponderosa com a espai agrícola

Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 00:00

Els terrenys estan situats a Vallbona i la seva permanència com a zona de cultiu encaixa amb el projecte de la Taula del Rec Comtal, d'on forma part el consistori.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha sumat a un manifest per reclamar que l’horta de La Ponderosa, situada a Vallbona, sigui protegida com a espai agrícola. Durant dècades, aquestes terres van ser conreades per un pagès que venia els productes peu d’hort al veïnat dels voltants, però arran la seva mort l’hivern passat, s’ha obert una incògnita sobre el futur d’aquest espai agrícola envoltat d’infraestructures.

El manifest és una proposta d’entitats integrades a la Taula Comunitària del Rec Comtal, d’on el consistori també és membre, i demana a les institucions competents que blindin el sòl agrícola de La Ponderosa, vinculant-lo a l’economia social i solidària. L’Ajuntament s’ha adherit al document perquè comparteix els motius pels quals es demana la seva protecció, com ara el manteniment dels espais naturals, la producció de quilòmetre zero i la sobirania alimentària, així com el projecte social impulsat entre Montcada i Reixac i Barcelona al voltant del Rec Comtal, on s’inclou La Ponderosa com a espai de cohesió per tal de desenvolupar-hi horts comunitaris i plans de formació per a jovent de l’entorn en l’àmbit de l’agroecologia.

Darrera actualització: 18.06.2019 | 14:05