L'Ajuntament rep els dos infants sahrauís que passaran l'estiu amb famílies de Montcada i Reixac

Divendres, 13 de juliol de 2018 a les 00:00

Un nen i una nena que procedeixen dels camps de persones refugiades algerià de Tindouf, ambdós, d'11 anys, tornaran a casa seva el 28 d'agost.

L'Ajuntament va organitzar ahir dijous, 12 de juliol, un berenar als exteriors de la Casa de la Mina per donar la benvinguda als dos infants sahrauís –un nen i una nena, ambdós d'11 anys– que passaran l'estiu amb dues famílies de Montcada i Reixac, en el marc del projecte 'Vacances en pau', coordinat pel consistori, amb el suport de l'entitat Montcada Solidària. "Volem agrair a les famílies acollidores la seva col·laboració amb el projecte, que vam reprendre l'any passat, esperem que per a properes edicions s'engresqui més gent i puguem portar a Montcada i Reixac més infants sahrauís", va destacar l'alcaldessa, Laura Campos, qui va rebre els nens i les famílies, acompanyada de la regidora de Ciutadania, Mónica Martínez. Les edils van lliurar regals al nen i a la nena, consistents en material escolar, esportiu i estris de cuina per a les seves famílies.

En representació de Montcada Solidària, Mireia Sanz va indicar que "estem molt contents que dues famílies que l'any passat van participar al projecte repeteixen l'experiència". Els dos infants procedeixen dels camps de persones refugiades de Tindouf (Algèria) i durant la seva estada amb les famílies de Montcada i Reixac, faran diversos actes conjunts amb altres infants que han arribat a Catalunya i resideixen en localitats veïnes. El 22 de juliol, participaran a l'acte central de suport al poble sahrauí, de caire reivindicatiu i lúdic, que tindrà lloc a Barcelona, al matí, i a Sabadell, a la tarda.

Durant el mes de juliol, ambdós infants van al Casal d'estiu que organitza la Regidoria d'Educació, Infància i Joventut, tenen accés gratuït a la piscina d'estiu de la zona esportiva centre i passen per una revisió mèdica. Tornaran a casa seva el 28 d'agost. Montcada i Reixac va recuperar l'estiu passat el projecte 'Vacances en pau', que pretén que la canalla dels camps de refugiats passi l'estiu lluny de les dures condicions de vida al seu entorn, el desert algerià.

 

Darrera actualització: 13.07.2018 | 11:27