Dos infants sahrauís passaran l'estiu amb famílies de Montcada i Reixac

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 15:00

Es tracta d'un nen i una nena del camp de refugiats de Tindouf que seran a Catalunya durant els mesos de juliol i d'agost.

Un nen i una nena sahrauís, ambdós d'11 anys i procedents dels camps de persones refugiades de Tindouf (Algèria), passaran l'estiu amb dues famílies de Montcada i Reixac, en el marc del projecte 'Vacances en pau', impulsat per l'Ajuntament, amb el suport de Montcada Solidària i d'ACPS i Acció Solidària amb el Sàhara. Els infants van arribar ahir diumenge, 1 de juliol, a Catalunya i durant el juliol i l'agost faran diferents activitats. El dia 12 tindrà lloc l'acte oficial de recepció i benvinguda als infants i les famílies acollidores que organitza el consistori i el dia 22 participaran a l'acte central de suport al poble sahrauí, de caire reivindicatiu i lúdic, que tindrà lloc a Barcelona al matí i a Sabadell, a la tarda.

Durant el mes de juliol, el nen i la nena aniran als casals d'estiu de l'Ajuntament i, a més, se'ls farà una revisió mèdica. Tornaran a casa seva el 28 d'agost. Montcada i Reixac va recuperar l'estiu passat el projecte 'Vacances en pau', que pretén que la canalla dels camps de refugiats passi l'estiu lluny de les dures condicions de vida al seu entorn, el desert algerià.

Darrera actualització: 03.07.2018 | 13:58