L'Ajuntament i la Plataforma reclamen més seguretat a les vies de tren

Divendres, 31 d'agost de 2018 a les 00:00

Aquest divendres, 31 d'agost, s'ha fet un acte de record a l'home que va morir atropellat el dia 29 prop de l'antiga estació de Sant Joan.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total han reclamat més seguretat a les vies de tren de la ciutat arran el darrer atropellament mortal succeït dimecres passat, 29 d’agost, a poc metres de l’antiga estació de Sant Joan (R3). Aquest divendres, dia 31, el consistori i el col·lectiu ciutadà han fet un homenatge a la víctima, un home de 37 anys, veí de Santa Perpètua de Mogoda, al monòlit en record a les persones que han perdut la vida a les vies de tren de Montcada i Reixac, que amb aquesta mort ja en són 171. L’acte ha consistit en parlaments, una ofrena floral i un minut de silenci. Hi ha assistit una setantena de persones, una representació de l’executiu municipal i de la resta de grups del consistori de Montcada i Reixac i dues regidores del govern local de Santa Perpètua de Mogoda.

Tant l’alcaldessa, Laura Campos, com els portaveus de la Plataforma han lamentat els fets i han reclamat la securització de les línies fèrries que travessen la ciutat.  L’alcaldessa ha lamentat l’existència de “molts punts negres al llarg de les línies de tren que esquarteren el nostre territori, la seguretat a les vies és un greu problema que exigim es resolgui amb la màxima urgència”, ha manifestat l’edil. “El problema de Montcada i Reixac no és només el soterrament l’R2, sinó la seva situació d’absoluta emergència, el que ens obliga a mantenir una causa oberta general contra l’Estat i les administracions per garantir la seguretat a les vies”, ha dit Ramón Bueno, en representació de la Plataforma

Dotar de major seguretat a les vies és una reclamació que el consistori traslladarà el proper 13 de setembre a la nova presidenta de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Isabel Pardo, en la primera reunió prevista després del seu nomenament, el passat mes de juny arran del canvi de govern a l’Estat. La trobada es farà a Montcada i l’alcaldessa ha avançat que espera que serveixi per ratificar els compromisos adquirits amb l’anterior president de l’organisme, Juan Bravo. “Pardo coneix perfectament el projecte perquè formava part de l’equip del seu antecessor, així que confiem que no hi haurà cap problema; no obstant això, tenim clar que no acceptarem cap demora en el calendari fixat”, ha assegurat Campos.

Darrera actualització: 31.08.2018 | 14:14