L'Ajuntament i la Plataforma exigeixen a Foment convocar la reunió de la comissió del soterrament

Dijous, 13 de setembre de 2018 a les 13:00

Un home, veí de Montcada i Reixac, ha mort aquest dijous, 13 de setembre, atropellat al pas a nivell del carrer Pasqual per un tren que circulava per l'R2 en direcció Barcelona.

"Cal dir prou, ni un ajornament més, volem una data, volem saber en quin punt es troben els estudis constructiu i informatiu del soterrament, no ens podem permetre renunciar a un projecte cabdal per al nostre municipi", ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos, aquest dijous, 13 de setembre, durant l'acte en record d'una nova víctima mortal a les vies del tren de la ciutat. Un home, veí de Montcada i Reixac, ha mort atropellat aquest dijous per un tren que circulava per l'R2 en direcció Barcelona, cap a les 9.30 h. L'accident s'ha produït al pas a nivell del carrer Pasqual, a prop de l'edifici de l'Ajuntament. Amb aquesta, ja són 172 les persones que han perdut la vida a les vies de tren del municipi. Aquest accident es produeix només quinze dies després d'un altre atropellament mortal, el passat 29 d'agost.

L'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total han convocat aquest mateix dijous un minut de silenci al monòlit en record a les víctimes del tren, situat a la cruïlla entre els carrers Bogatell i Colon, al qual hi ha assistit un centenar de persones. Demà divendres, 14 de setembre, hi haurà una concentració en aquest mateix espai, a les 19 h. Aquest succés s'ha produït el mateix dia que s'hauria d'haver celebrat una reunió de la comissió de seguiment del soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac –integrada pels ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, la Generalitat i el govern central– i que el Ministeri de Foment ha ajornat, sense data. "Enteníem que el nou govern de l'Estat havia de tenir un cert marge per reestructurar un ens tant important com Foment, però ja hem donat un temps prudencial, ens han ajornat tres vegades la reunió, ahir vam contactar amb el Secretari General d'Infraestructures, ens va parlar d'uns detalls tècnics a valorar en els estudis informatius, i li donarem una setmana més com a molt", ha expressat l'alcaldessa.

En aquesta línia, el portaveu de la Plataforma, Ramón Bueno, ha instat la ciutadania a participar activament a la concentració de demà divendres i a plantejar un nou calendari de mobilitzacions. "Múrcia ens indica el camí, allà han sortit cada dia al carrer i això ha motivat que Foment i l'Adif hagin rectificat respecte el pas de l'AVE per la ciutat", ha indicat el portaveu veïnal.

Darrera actualització: 13.09.2018 | 13:09