L'Ajuntament destinarà 136.000 euros a l'ampliació del parc públic d'habitatge

Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 00:00

Els diners provenen de l'ingrés que ha rebut el consistori del projecte de reparcel·lació i urbanització del sector de l'antiga Aismalibar.

El Ple de l’Ajuntament, celebrat ahir dijous, 20 de desembre, ha aprovat ampliar el capítol d’inversions de patrimoni municipal de sòl i destinar 136.603 euros a l’adquisició de zones verdes i 70.000, a la compra habitatge social. La xifra total, 206.603 euros, respon a l’ingrés que la corporació ha rebut de la propietat de l’antiga nau d’Aismalibar ubicada entre el carrer Beat Oriol i la carretera de Ripollet, a Mas Rampinyo, en el marc del projecte de reparcel·lació i urbanització del sector.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va celebrar l’aprovació del punt pel fet que el Pla de Millora Urbana proposat per la propietat de la nau transformarà l’espai fent una transició més amable entre el polígon Foinvasa i el barri residencial, amb noves alineacions que augmentaran la distància entre el frontal i la carretera, cessions per a espai públic davant del revolt que dona la línia ferroviària R3 –on hi ha el pas inferior de vianants–, així com amb la transformació d’usos que són industrials a terciaris i comercials, ja que la cadena de supermercats Lidl preveu obrir en aquest espai una botiga i un centre on fer formació així com oficines.

Aquest projecte confirma que les inversions de Lidl es porten a terme i avancen satisfactòriament, amb la seguretat que no podran ser impugnades legalment i que es respecta el corredor biològic de Mas Duran”, va dir Sánchez. L’edil també va anunciar la compra de zones verdes per evitar casos d’expropiacions forçoses com les que han costat a les arques municipals al voltant de 24 milions d’euros, així com l’adquisició de pisos per destinar a casos d’emergència social. “Amb aquests 70.000 euros més les inversions previstes als pressuposts del 2018 i del 2019, disposarem de 167.000 euros per a la compra d’habitatges per la fórmula de tempteig i retracte que ofereixen els bancs”, va dir Sánchez tot afegint que, malgrat ser una xifra insuficient, la corporació “triplicarà el nombre de pisos de propietat municipal que ens vam trobar a l’inici del mandat,que era de només tres”.

L’alcaldessa, Laura Campos, per la seva banda, va reconèixer que la manca d’habitatge social “és una de les problemàtiques més greus del municipi” i va confirmar que hi ha més de 600 persones en llista d’espera per a l’adquisició de pisos de protecció oficial. L’edil va explicar que, per incidir en la recerca de solucions a aquesta situació, l’Ajuntament contractarà en breu la figura del cap d’Habitatge.

Darrera actualització: 21.12.2018 | 13:50