Finalitzen les obres dels habitatges del carrer Sant Ramon, que acolliran famílies vulnerables

Dijous, 18 de juliol de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament disposa d'un parc format per set pisos socials, quatre a Mas Rampinyo i tres a la Ribera, i pròximament n'adquirirà dos més.

Els treballs de condicionament de tres cases del carrer Sant Ramon (Mas Rampinyo) per destinar-les a habitatge social ja han acabat i ara, l’Ajuntament està tramitant-ne la cèdula d’habilitat per tal de poder adjudicar-les a famílies en situació de vulnerabilitat el més aviat possible. Una delegació municipal ha visitat aquest dimecres, 17 de juliol, les vivendes per comprovar-ne el resultat de les obres.“Esperem que els tràmits s’enllesteixen en un parell de setmanes perquè és urgent poder adjudicar aquests habitatges, tenim una vintena de famílies a l’espera”, ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere. L’edil ha indicat que aquestes famílies es troben en llista d’espera a les borses de lloguer social de la Generalitat, que no disposen d’habitatge per fer-hi front tot i estar informades favorablement, i per les seves característiques no poden  assumir un lloguer en el mercat ordinari.

Els tres habitatges rehabilitats consten de dues plantes; a la part baixa hi ha el menjador, la cuina i un accés a un pati exterior comunitari i a la part de dalt, el lavabo i tres dormitoris. Els pisos corresponen a les antigues escoles de Mas Rampinyo, que daten dels anys trenta i que fins a final de l’any passat acollien la seu d’entitats del municipi. Les obres han tingut un pressupost al voltant de 80.000 euros –dels quals, 24.000 provenen d’una subvenció de la Diputació de Barcelona–, les ha executat la Fundació Engrunes i han consistit, entre d’altres, en l’adequació de la cuina i el bany, fer noves distribucions en alguns espais, millores vinculades als subministraments de serveis, el canvi de finestres, retirada de fibrociment, substitució de PVC, a més dels tràmits de donar d’alta els comptadors, l’obtenció del certificat energètic i la cèdula d’habitabilitat dels habitatges. Els pisos es lliuren amb nevera i rentadora.

Les famílies que hi entren a viure –una quarta casa que també forma part de les antigues escoles es va rehibilitar fa any i mig i hi viu una família– ho fan per un temps limitat, donat que l’objectiu de l’Ajuntament és que puguin comptar amb un espai mentre reorganitzen la seva vida. A més de cedir-los una vivenda, es fa un treball d’inserció sociolaboral amb les famílies que hi entren a viure. En aquests moments, el consistori disposa de 7 pisos de propietat per cedir-los com a habitatge social –els quatre del carrer Sant Ramon i altres tres a la Ribera– i la intenció del consistori és comprar-ne dos més pròximament. “Adquirirem dos habitatges més pel sistema de tanteig i retracte i estem estudiant adherir-nos al programa 60-40, mitjançant el qual la Generalitat assumeix el 60% del lloguer i la resta, l’Ajuntament, amb el suport de les famílies”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Jessica Segovia.

En la línia d’incrementar el parc social, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha explicat que “farem una aposta en aquest mandat per destinar edificis municipals que es puguin rehabilitar a habitatge social”. L’alcaldessa, Laura Campos, ha expressat que “un dels reptes dels pròxims quatre anys és donar solució al greu problema d’emergència habitacional que tenim al municipi”. L’organització municipal aprovada recentment inclou una comissió d’habitatge, que dependrà de l’Alcaldia, on hi haurà representació de diferents departaments municipals.

Darrera actualització: 18.07.2019 | 12:48