L’Ajuntament construirà una nova escola bressol a l’Institut escola El Viver

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 20:40

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Generalitat de Catalunya han acordat un conveni per a la construcció de la nova escola bressol municipal Can Sant Joan i l’ampliació i adequació de l’Institut escola El Viver.

  • L’actuació, que serà finançada per la Generalitat de Catalunya, costarà 1.800.000 euros i l’objectiu és que el curs 2023-2024 la nova escola bressol Can Sant Joan obri les portes. 
  • El centre es construirà a l’Institut Escola El Viver, que es convertirà en el primer complex educatiu públic 0-16 de l’Àrea Metropolitana.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha consensuat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per mitjà d’un conveni, la creació d’un complex educatiu per incloure en un mateix espai tots els ensenyaments de 0 a 16 anys. Per poder disposar d’aquest complex educatiu es construirà una nova escola bressol de 0 a 3 anys i s’executarà una nova fase de l’ampliació de l’edifici i d’adequació dels espais per a les noves aules per a l’Institut escola 12-16 anys. 

D’aquesta manera, a partir del curs 2023-2024, l’Institut escola El Viver oferirà una continuïtat formativa des de les edats més primerenques fins a la finalització de l’educació obligatòria. Aquest fet, pioner als municipis de l’Àrea Metropolitana, facilitarà a les famílies i els seus fills/es mantenir-se en el mateix centre educatiu, donada la proximitat de l’equipament als seus domicilis i propiciant les transicions educatives al mateix centre.

Segons el conveni acordat, l’Ajuntament construirà el nou equipament i s’encarregarà de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte, així com de la direcció de les obres. El nou centre serà finançat íntegrament pel Departament de la Generalitat de Catalunya, que tindrà un cost d’1.800.000 euros, IVA inclòs, i que aportarà en tres anualitats, dels quals  1.200.000 euros es destinaran a la construcció de la nova escola bressol i els 600.000 euros restants aniran per a les obres d’ampliació de l’Institut escola. 

La integració de l’escola bressol municipal Can Sant Joan dins l’Institut escola El Viver permetrà traslladar l’equipament educatiu destinat als més petits, ubicat actualment als baixos d’un edifici d’habitatges antic i que pateix totes les servituds d’unes instal·lacions comunitàries, a unes instal·lacions noves, modernes i amb molt més espai, que s’ubicaran en un edifici independent.

Valoracions municipals

L’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada de la regidora d’Educació, Jessica Segovia, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, les directores i representants de l’AMPA de l’Institut Escola El Viver i de l’escola bressol Can Sant Joan i de l’Associació de Veïns de Can Sant Joan, ha  explicat el contingut del conveni al qual han arribat el consistori i la Generalitat durant una roda de premsa als terrenys on es construirà el nou equipament educatiu a les instal·lacions d’El Viver. Campos ha valorat positivament la notícia i ha afirmat que “és una gran satisfacció ser els pioners amb aquest primer complex educatiu que estarà al barri de Can Sant Joan i que servirà per dignificar l’escola bressol més antiga del municipi amb més de 35 anys d'història”. Campos ha afegit que “aviat organitzarem una gran activitat festiva a l’escola per celebrar la notícia com es mereix”.  

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, ha celebrat la notícia i ha comentat que “la dignificació d’aquest espai suposa justícia educativa per a l’escola bressol Can Sant Joan”.

Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha comentat que “amb aquest nou equipament tindrem l’oportunitat de fer un edifici singular” i ha afegit que “les obres d’ampliació i adequació de l’equipament educatiu donaran resposta a la previsió del creixement urbanístic que hi haurà a les parcel·les de l’antiga Valentine i Intorsa”.

El curs 2019-20 l’escola El Viver va passar a ser Institut escola, un centre on es realitzen estudis infantils, de primària i secundària. L’Ajuntament preveu que durant el 2021 es redacti el projecte de la nova escola bressol i de l’ampliació de les aules de l’Institut escola i durant el 2022 es licitin i s’adjudiquin les obres amb l’objectiu que l’escola bressol Can Sant Joan comenci al nou edifici l’1 de setembre de 2023.

Les directores de l'Institut escola El Viver i de l'Escola bressol Can Sant Joan, satisfetes amb la notícia

Al següent enllaç podeu veure la roda de premsa sencera.

Darrera actualització: 27.05.2021 | 15:56