L’Ajuntament aprova el reglament del Consell de civisme i convivència

Dissabte, 26 de setembre de 2020 a les 10:20

El nou òrgan de participació ciutadana serà un espai on la ciutadania pot debatre i coordinar les actuacions necessàries per fomentar i millorar el civisme i la convivència.  

El Ple del mes de setembre ha aprovat inicialment el reglament del Consell municipal de civisme i convivència. El document regularà el funcionament del Consell de civisme i convivència, un òrgan de participació ciutadana de caràcter consultiu, deliberatiu i de debat  de proposta, on la ciutadania, associacions i consistori treballaran de manera conjunta i consensuada per millorar la convivència al municipi. El seu objectiu és impulsar i garantir la participació i col·laboració entre diferents actors i agents del municipi per treballar tots aquells aspectes relacionats amb el civisme i la convivència ciutadana en el marc de les competències del consistori. 

El consistori vol potenciar aquest òrgan amb la participació d’entitats i associacions montcadenques per tal que s’impliquin i donin suport a l’administració local en l’objectiu comú de preservar l’espai públic i fomentar la convivència i la lluita contra l’incivisme, a més de fer el seguiment de l’ordenança i col·laborar en les futures accions i campanyes municipals. El regidor de Ciutadania i Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, afirma que “aquesta és una gran aposta municipal per crear un espai de treball on es puguin expressar i valorar totes les opinions, afavorint el diàleg entre els diferents agents implicats en les accions relacionades amb el civisme i la convivència ciutadana amb l’objectiu comú de fer de Montcada i Reixac una ciutat i digne i amable per a tots i totes”.

El Consell municipal de civisme i convivència estarà presidit per l’alcaldessa, i integrat pels regidors de Serveis Municipals i Via Pública, Ciutadania i Participació Ciutadana i Medi Natural, a més d’un representant Policia Local, Protecció Civil, grups polítics municipals amb representació al consistori, associacions veïnals, comercials, mediambientals, gent gran i de persones nouvingudes, a més de la Taula Cívica de la Ribera, del col·lectiu “Voreres netes” de Can Sant Joan i  la Xarxa antirumors. El plenari del Consell es reunirà un mínim de tres vegades l’any i es podran crear comissions de treball per a àmbits concrets.

El consistori va aprovar al Ple d’abril de 2019 la modificació i actualització de l’ordenança de convivència i civisme amb l’objectiu de convertir-se en una eina efectiva per fer front a totes aquelles situacions i circumstàncies que poden afectar o alterar la convivència al municipi i l’ús de la via pública. L’Ajuntament també va aprovar el passat mes de maig la modificació de l’ordenança reguladora de la protecció i tinença d’animals, una normativa que calia actualitzar i que està totalment relacionada amb la bona convivència i el foment del civisme.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 10:45