La Policia Local convida la ciutadania a convertir-se en detectiu en un Escape Room durant l’acte central del seu 75è aniversari

Dilluns, 19 de setembre de 2022 a les 13:00

L’1 d’octubre hi haurà una jornada lúdica a les instal·lacions del cos municipal, amb un Escape Room, visites guiades a la comissaria, exhibició canina i de vols de drons i tallers infantils, entre d’altres.

  • Les inscripcions per a l’Escape Room i les visites guiades s’han de fer del 19 al 26 de setembre, per mitjà d’un formulari allotjat a www.montcada.cat.
  • Una mostra de vehicles d’emergència, un circuit de ràdiocontrol i inflables són altres de les activitats del programa.

Una de les propostes més destacades de l’acte central de la celebració del 75è aniversari de la Policia Local, el pròxim 1 d’octubre, és un Escape Room per mitjà del qual la ciutadania haurà d’esclarir la desaparició d’un detectiu que investiga un cas d’assassinat. El format de l’activitat serà de taula i els participants, a partir de 10 anys, jugaran en grups de cinc persones. N’hi haurà tres sessions d’una hora de durada –a les 10, 11.30 i 13 h–, amb un màxim de 10 grups per franja horària.

Per participar a l’Escape Room cal fer inscripció prèvia del 19 al 26 de setembre, per mitjà d’un formulari allotjat a www.montcada.cat. En el moment de fer la inscripció cal indicar la xifra de persones per grup, amb un màxim de cinc. També es poden fer inscripcions individuals.

També cal fer inscripció prèvia del 19 al 26 de setembre per assistir les visites guiades a la comissaria de la Policia Local (Progrés, 29; polígon la Ferreria), per mitjà d’un altre formulari, penjat a www.montcada.cat. N’hi haurà tres visites, a les 10, 11 i 12 h, amb un màxim de 15 persones per grup. El recorregut el guiaran agents del cos local.

Més activitats
La jornada de l’1 d’octubre comptarà amb una exhibició de gossos policia que intervenen en la detecció de drogues, diner fals i explosius. El Servei d’Emergències de Catalunya (SEM) hi oferirà un taller per conèixer nocions bàsiques de salvament en un accident i els Bombers, un simulacre d’intervenció per treure una persona dins d’un cotxe accidentat. També hi haurà una exhibició de vol de drons i una mostra de vehicles d’emergències, amb camions dels Bombers, una ambulància i cotxes de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i l’ADF.

També hi haurà simuladors de conducció, un circuit de ràdio control i tallers infantils; un de retallables i un altre a càrrec de la ONCE, per prendre consciència respecte els infants amb discapacitat visual. Hi haurà inflables i servei de restauració amb foodtrucks.

Amb aquest acte culminarà la celebració del 75è aniversari de la Policia Local, efemèride que s’ha celebrat al llarg d’aquest 2022, amb diverses activitats. ‘Convidem a la ciutadania a la celebració d’aquesta jornada, per visibilitzar aquests 75 anys d’història de la Policia Local, un cos amb història i que mira al futur amb una aposta a la modernització i la dotació de més recursos’, ha explicat el regidor responsable de la Policia Local, Oriol Serratusell.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 10:10