La nova seu de la Policia Local s'inaugurarà el proper 29 de setembre

Divendres, 14 de setembre de 2018 a les 14:00

Les noves instal·lacions de la Policia Local, ubicades al polígon de La Ferreria, al costat de la Deixalleria Municipal, s'inauguraran el proper dissabte 29 de setembre al matí amb una gran festa i visites guiades a l'equipament. La Prefectura està situada al carrer Progrés, 29, a un dels principals accessos viaris del municipi.


Esgotades les places per a les visites guiades


El nou equipament disposa de 650 m2, distribuïts en zona de recepció, despatxos de proximitat i atenció ciutadana, central de comandament, sala de briefing, despatxos de comandament i reunions, cuina-menjador, gimnàs, vestuaris, magatzem d'arxiu, material i informàtica, cel·la, sala d'atestats. Les noves dependències també incorporen aparcament per a les unitats mòbils i dipòsit municipal de vehicles. L'alcaldessa, Laura Campos, ha explicat que "amb el trasllat a les noves instal·lacions donem solució a una reivindicació històrica de la Policia Local, ja que el cos policial té una gran manca d'espai".

A petició de l'Ajuntament, i coincidint amb la inauguració de la nova Prefectura de la Policia Local, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amplia, a partir del 13 de setembre, el recorregut de la Línia 155 pel polígon de La Ferreria. A partir d'ara ja hi haparades d'anada i tornada prop de les noves instal·lacions policials. Per la seva banda, la regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Montse Ribera, ha afirmat que "les noves dependències són més àmplies i modernes i permetran m illorar el servei policial i atendre molt millor a la ciutadania" i ha afegit que "estan situades en una zona de fàcil accés i amb molt aparcament".

La Policia Local, que ocuparà l'espai de la primera planta de l'antiga Nau de reciclatge, compartirà l'edifici amb Andròmines, que es troba a la part inferior. L'edifici, que es va posar en marxa al 2003, va rebre un premi d'arquitectura pel seu disseny i per la seva construcció sostenible i amb materials reciclables.

L'acte inaugural comptarà amb parlaments oficials i activitats com visites guiades per a grups a les instal·lacions de 10 a 12h (places esgotades), una exposició de material de la Policia Local, una exhibició de rescat de víctimes d'accident, a càrrec de Bombers de la Generalitat de Catalunya, una intervenció d'una unitat canina de rescat de persones i detecció d'explosius i drogues, a càrrec del Cos de la Policia Nacional, una mostra de vehicles de seguretat i emergències i una demostració de les activitats de l'ADF i Protecció Civil. A més, durant tot el matí hi haurà inflables i activitats per a la canalla. El consistori aprofitarà l'acte per fer un reconeixement als familiars del primer agent de la Policia Local, Alfonso Liarte, que va començar el seu servei l'any 1947.

Darrera actualització: 26.09.2018 | 10:41