La inauguració de la nova seu esdevé un homenatge a la trajectòria de la Policia Local

Dissabte, 29 de setembre de 2018 a les 00:00

Èxit de públic a la festa per obrir al públic les noves dependències del cos municipal, situades al carrer Progrés, 29, al polígon la Ferreria.

La presentació de les noves dependències de la Policia Local –al carrer Progrés, 29, al polígon la Ferreria– ha generat molta expectació entre la ciutadania de Montcada i Reixac, donada la gran quantitat de públic que ha assistit a la jornada inaugural, celebrada aquest dissabte, 29 de setembre. La jornada ha servit per retre homenatge a la feina i la trajectòria del cos local de policia, que té els seus orígens al 1947. Al torn de parlaments, tots els ponents han coincidit a destacar la necessitat urgent que tenia la policia d’ampliar les seves dependències i que les noves instal·lacions permetran dignificar la tasca dels agents i millorar l’atenció ciutadana. “Aquest nou espai suposa un salt qualitatiu en les nostres condicions de treball i en el servei als nostres veïns i veïnes”, ha expressat la regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Montse Ribera.

Les noves oficines disposen de 650 m2 distribuïts en recepció, diferents espais comuns i despatxos dels comandaments i de serveis. El sotsinspector de la Policia Local, José Manuel Martín, ha indicat que les noves dependències permetran desplegar un nou model de policia que renovarà l’organització, els procediments i la jerarquia i “permetrà posar en marxes projectes com les oficines de denúncies i d’atenció a la víctima i el servei online; arriba el moment de fer una policia oberta a la ciutadania”.

La Policia Local de Montcada i Reixac compta amb el cap més vetarà de tots els cossos locals de Catalunya. L’inspector Antonio Franco ha rebut un reconeixement per part de l’Ajuntament per la seva tasca al capdavant del cos local. En el seu parlament, Franco ha recordat els orígens de la policia a Montcada i Reixac, al 1947, i com el primer ajuntament democràtic, gestat al 1979, hi va donar l’impuls definitiu per consolidar el cos municipal. “Ens sentim molt orgullosos de la nostra Policia Local i esperem que les noves instal·lacions serveixin per complir l’objectiu de servir a tota la ciutadania”, ha manifestat Franco.

En record del primer agent de la Policia Local, Alfons Liarte, nomenat al 1947 –quan el cos aleshores era la Guàrdia Municipal– el seu fill Jordi ha participat a l’homenatge. “El meu pare anava sol, a peu o en la seva bicicleta, feia els encàrrecs del secretari i del jutge de pau, passava per tots els barris i intentava tractar tothom com si fossin els seus fills”, ha indicat el fill del primer agent local de policia, que va morir al 1955.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha agraït la participació i la implicació de totes les persones que han participat a l’acte d’inauguració i ha destacat que la jornada ha servit per retre homenatge tots els cossos de seguretat. “Gràcies per ajudar-nos a viure millor, a desenvolupar una vida en un entorn de respecte, de valors i de drets; la seguretat permet l’exercici de les llibertats públiques”. L’edil també ha destacat el paper que juga avui dia la policia, “més vinculada als municipis, amb major presència en la vida social, fruit de l’actual societat, cada cop més complexa i plural”, ha apuntat.

La matinal festiva ha tingut caràcter familiar i ha comptat amb la participació de diverses entitats i cossos de seguretat, que hi han organitzat diverses activitats. A més de la Policia Local, hi ha pres part Protecció Civil, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), els Mossos d'Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers i la Policia Nacional. La festa ha comptat amb una exhibició canina de rescat de persones i detecció d’explosius i drogues, a càrrec de la Policia Nacional, una altra de rescat de víctimes d’accidents, dinamitzada pels Bombers i la unitat canina de recerca de Llinars del Vallès, i també s'ha fet la presentació oficial i una exhibició del gos Nur, la nova incorporació de la Policia Local. 

Les visites guiades a les instal·lacions han generat molt d’interès i gairebé una setmana abans de la jornada d’aquest dissabte se’n van esgotar les places (s’havia de fer reserva prèvia per Internet). Per a aquest motiu, després de les visites guiades s’ha ofert una sessió de portes ofertes per a tothom. El cos local funciona de ple al nou edifici des de final de setembre i ja no opera a les antigues oficines, a l’edifici de l’Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6). Per acostar el servei a la ciutadania, l’autobús de TMB 155 compta des d’aquest mes amb una parada just davant de la nova seu.

Darrera actualització: 30.09.2018 | 10:05