La gent gran serà la protagonista del calendari municipal 2021

Dimecres, 16 de desembre de 2020 a les 12:00

L’almanac, que es pot recollir a partir del 17 de desembre, servirà per homenatjar el col·lectiu que més ha patit els efectes de la pandèmia de la Covid-19

El calendari municipal de l’any 2021, que edita l'Ajuntament, es podrà recollir a partir del 17 de desembre, i fins esgotar les 3.500 unitats que s’han fet, a l’edifici del consistori (Avinguda de la Unitat, 6), en horari de matí, així com a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), en horari de tarda, i a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39), durant tot el dia. El calendari del 2021 es dedica a la gent gran, que ha estat un dels col·lectius que més està patint la pandèmia de la Covid-19. Amb aquest homenatge, l’Ajuntament vol refermar el seu compromís amb les persones grans del municipi, tal i com ha quedat palès amb la recent presentació del projecte Ciutat Amiga de la Gent Gran, que, partint d’un procés participatiu, preveu l’aplicació d’una cinquantena de mesures fins al 2022 amb l’objectiu que la ciutat tingui més en compte a les persones grans.

El calendari 2021 està format per un total de 13 fotografies que han estat realitzades per membres de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir), que recullen moments i facetes que tenen a la gent gran com a protagonista. “Tenim ganes de deixar enrere el 2020, un any que ha estat ple d’incerteses i de preocupacions  i on hem viscut situacions que mai ens haguéssim imaginat. És per això que hem volgut fer un homenatge a la gent gran, el col·lectiu més vulnerable i al que més ha perjudicat aquesta pandèmia”, ha dit l’alcaldessa, Laura Campos. L’edil també considera que convertir a Montcada en una Ciutat Amiga de la Gent Gran “és un projecte ambiciós que adaptarà la nostra ciutat perquè sigui més amable, més accessible i pensada per a col·lectiu que tant s’ho mereix”. Per la seva banda, Juan Carlos de la Torre, regidor de Participació Ciutadana, ha afirmat que les persones grans són “els protagonistes essencials del projecte Ciutat Amiga de la Gent Gran que permetrà una transformació de Montcada a nivell social i urbanístic”.

A causa de la pandèmia de la Covid-19 no es podrà fer cap acte de presentació del calendari i, davant la incertesa de la seva evolució, no apareixen dates tan importants com la Rua de Carnaval, la Festa Major o les Festes de barris. El recull de fotografies realitzades per membres de l’Afotmir per al calendari i altres relacionades amb les persones grans en relació al projecte Montcada Ciutat Amiga de la Gent Gran formaran part d’una exposició que es podrà veure a la Casa de la Vila entre el 23 de febrer i el 21 de març de 2021.  

Darrera actualització: 04.01.2022 | 12:37