La Generalitat aprova definitivament el projecte del nou Centre d'Acollida d'Animals

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 00:00

La instal·lació es construirà a Collserola, en terme municipal de Montcada i Reixac.

La  comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha aprovat definitivament el Pla especial del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), projecte que el Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar provisionalment al desembre passat. Ara, el següent pas en aquest procés serà l'atorgació de la llicència d'obra per part del consistori montcadenc, ja que el futur CAACB es construirà íntegrament en terme de Montcada i Reixac. L’objectiu del Pla especial és desenvolupar les indicacions del nou planejament del sector aprovat per Montcada i Reixac, per tal d’implementar aquest equipament –gestionat per l’Ajuntament de Barcelona–, que es construirà a la Carretera de Sant Cugat cruïlla amb la Carretera de l’Arrabassada, en l’entorn del cementiri de Collserola. El CAACB es dedica a acollir animals de companyia mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. 

L’acord entre els dos consistoris per tal de construir el CAACB en aquest espai, signat al 2014, inclou una sèrie d’actuacions compensatòries per a Montcada i Reixac, entre les quals hi ha la neteja del barraquisme il·legal a Collserola, amb la qual es van enderrocar 351 barraques. Una altra intervenció en el marc d’aquest acord ha estat la dignificació del tram del Rec Comtal entre Can Sant Joan i Vallbona –projectes ja executats– i la millora de la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana mitjançant el Torrent del Bosc Llarg, actuació a punt de finalitzar. Per la seva banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, dins d’aquest conveni, es comprometia a modificar el planejament del sector per tal de poder ubicar l’equipament, donat que els terrenys estan ubicats íntegrament al terme municipal de Montcada i Reixac. 'Dins d’aquest acord ens queden pendent més millores de connexió al barri de Can Cuiàs així com la gestió dels animals abandonats al nostre municipi, som molt exigents amb aquest conveni', ha explicat el president de l’Àrea Territorial i membre de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat, Jordi Sánchez.

L’edil també ha destacat que el consistori montcadenc ha vetllat perquè la instal·lació minimitzi  l'impacte ambiental a l’entorn de Collserola. En aquest sentit, el projecte, redactat per Barcelona Regional, preveu un edifici sense alçada, que es construirà aprofitant el desnivell del terreny. L’accés públic serà per la carretera del cementiri, a prop de la zona de l’oratori del cementiri de Collserola, on arriba el transport públic. El projecte s’estructura en dos àmbits diferenciats: l’edificació de servei administratiu i d’atenció al públic i les instal·lacions per als animals. El Pla especial preveu que l'ús principal del centre es destini a l'acollida d'animals de companyia i, complementàriament i vinculats a aquesta activitat, s'estableixen usos docent, tècnicadministratiu i recreatiu, que no superaran la superfície de l'ús principal.

Darrera actualització: 09.06.2020 | 15:12