El Ple aprova el projecte del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia

Divendres, 20 de desembre de 2019 a les 00:00

La instal·lació es construirà a Collserola, en terme municipal de Montcada i Reixac, i es preveu fer un edifici aprofitant el desnivell de la muntanya.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, celebrat ahir dijous, dia 19, va donar el vistiplau provisional al projecte del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), un cop al març s’hagués aprovat inicialment. L’objectiu d’aquest document és desenvolupar les indicacions del nou planejament del sector aprovat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, per tal d’implementar aquest equipament –gestionat per l’Ajuntament de Barcelona–, que es construirà a la Carretera de Sant Cugat cruïlla amb la Carretera de l’Arrabassada, en l’entorn del cementiri de Collserola. El CAACB es dedica a acollir animals de companyia mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. Les instal·lacions creades al 1972 –a la Carretera de l’Arrabassada, a la zona de Mundet– necessiten d’un nou emplaçament.

L’acord entre els dos consistoris, signat al 2014, per tal de construir el CAACB en aquest espai inclou una sèrie d’actuacions compensatòries per a Montcada i Reixac, entre les quals hi ha la neteja del barraquisme il·legal a Collserola, amb la qual es van enderrocar 351 barraques. Una altra intervenció en el marc d’aquest acord ha estat la dignificació del tram del Rec Comtal entre Can Sant Joan i Vallbona –projectes ja executats– i la millora de la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana mitjançant el Torrent del Bosc Llarg,  actuació en marxa. Per la seva banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, dins d’aquest conveni, es comprometia a modificar el planejament del sector per tal de poder ubicar l’equipament, donat que els terrenys estan ubicats íntegrament al terme municipal de Montcada i Reixac. “Dins d’aquest acord ens queden pendent més millores de connexió al barri de Can Cuiàs així com la gestió dels animals abandonats al nostre municipi, som molt exigents amb aquest conveni”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

L’edil també ha destacat que el consistori montcadenc ha vetllat  perquè la instal·lació no suposi un impacte ambiental a l’entorn de Collserola. En aquest sentit, el projecte, redactat per Barcelona Regional, preveu un edifici sense alçada, que es construirà aprofitant el desnivell del terreny. L’accés públic serà per la carretera del cementiri, a prop de la zona de l’oratori del cementiri de Collserola, on arriba el transport públic. El projecte s’estructura en dos àmbits diferenciats: l’edificació de servei administratiu i d’atenció al públic i les instal·lacions per als animals.

Darrera actualització: 20.12.2019 | 11:28