La Festa Major de Montcada i Reixac 2023 se celebrarà del 2 al 5 de juny amb desenes de propostes lúdiques, culturals i esportives

Dijous, 18 de maig de 2023 a les 20:00

La cultura popular, el festival Montcadasons i els concerts a l’Espai Poblet i al Parc Antiga Cerveseria, les propostes familiars i les propostes esportives ompliran de contingut els quatre dies de festa.

  • El programa festiu s’ha presentat al públic aquest dijous, 18 de maig, a l’Auditori Municipal, i es pot consultar via web, xarxes i en format imprès.
  • El carrer Major acollirà activitats tradicionals i familiars; l’escola Reixac, espectacles familiars i el Parc Antiga Cerveseria, concerts de migdia i tarda.
  • L’Espai Poblet serà el referent del públic juvenil, amb la celebració de Montcadasons, concerts de nit les parades de les entitats.
  • La Milla Urbana, tornejos esportius inclusius, bàsquet, tennis taula, escacs i inflables gegants són les propostes esportives de la festa.

La Festa Major de Montcada i Reixac 2023 se celebrarà del 2 al 5 de juny i el programa d’actes s’ha presentat aquest dijous, 18 de maig, a l’Auditori Municipal. Com és tradició, les propostes venen marcades per una aposta per la cultura local, les tradicions, les activitats de caire popular, familiar i les propostes esportives. Tota la programació es pot consultar a www.montcada.cat/temes/festa-major/; a xarxes socials, amb l’etiqueta #FMMiR; i en al programa de mà imprès que es podrà recollir als equipaments municipals.

La cultura de qualitat és una de les nostres prioritats i la programació de la Festa Major de Montcada i Reixac així ho demostra’, ha explicat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. L’edil ha afegit que ‘tornarem a viure una festa amb la implicació de les entitats, alegre, participativa, divertida, inclusiva, acollidora, nexe d’unió de tot el veïnat i que també ha de ser segura i lliure de violències’. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha destacat que que la programació és molt atractiva i variada i ha explicat que ‘arran de la sequera, totes les activitats d’aigua inicialment previstes s’han substituït per d’altres igualment engrescadores’.

El showman Pep Callau s’encarregarà de dinamitzar la inauguració oficial de la festa, el 2 de juny a la plaça de l’Església (19 h). Una hora abans, aquest mateix espai acollirà l’espectacle itinerant Les Nòmades, d’Actua Produccions, i després del tret de sortida a la celebració, el grup Izar Blue oferirà Breaking Beethoven, un espectacle fusió de música clàssica, break dance i dansa contemporània. A més, a les 17 h, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) oferirà una hora del conte especial (17 h), ‘Viatge amb instruments dels cinc continents’, amb la companyia Bufanúvols.

Espai Poblet
La música local és una de les principals protagonistes de la Festa Major 2023, amb la incorporació del festival de grups i solistes de la ciutat Montcadasons. En aquesta edició, hi haurà sis concerts, a l’Espai Poblet (Camí de la Font Freda), els dies 2, 3 i 4 de juny, un a les 21.30 h i un altre, a les 22.30 h. El primer dia hi actuaran Bahama i Lesko i Cross; dissabte, Lola mento i Honky Tunes; i l’últim dia, Simm i Desenfreno.

Els altres concerts i espectacles de l’Espai Poblet, a partir de les 23.30 h, seran: 31 Fam i Gira 105 (dia 2); Momo (Tribut a Queen) i Los 80 Principales (dia 3); i Versión Imposible, el 4 de juny. Una desena d’entitats muntaran barra de bar en aquest espai, que funcionarà amb el sistema de gots retornables (1 euro).

El Parc Antiga Cerveseria tornarà a acollir concerts i vermuts musicals, amb el concert de combos de l’Aula Municipal de Música, entre d’altres propostes. Destaca també el concert del darrer dia de festa, 5 de juny, a la plaça de l’Església (19.30 h), amb Marina BBFace &The Beatroots.

Tradicions
La Festa Major inclou activitats tradicionals com el correfoc, els gegants, els castellers, les sardanes, les havaneres, els castells, la pujada a les Maleses o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts, amb l’Orquestra Maravella, o els jocs al carrer Major. Les entitats que organitzen aquestes activitats són els Gegants de Montcada i Reixac, els Castellers de Montcada i Reixac, la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, Amics del Museu Municipal, el Cim, el CEAV i les AV de Font Pudenta-Muntanyeta i AV Montcada Nova-Pla d’en Coll.

L’escola Reixac acollirà sis espectacles familiars, els dies 3, 4 i 5 de juny, on destaquen La gran aventura, amb Els Superherois, i Xiula Hit, amb el grup Xiula. Torna la Festa del comerç just i la sostenibilitat, que es farà el dia 4 al carrer Major, amb la presència de l’EcoTruck, la unitat mòbil d’educació ambiental de l’Ajuntament.

Esports de Festa Major
L’esport tornarà a tenir un paper destacat durant aquests quatre dies. La Milla Urbana, el dia 4, amb el suport de la JAM és un dels plats forts, així com l’activitat ‘Futbol per a tothom’, a càrrec del Club Futbol Base Montcada. El Club Tennis Taula La Unió organitza un torneig de tennis taula; el Club Escacs MiR, un d’escacs; l’UB MiR porta un partit de bàsquet femení; Montcada Aqua organitza una classe de tonodance i repeteix un any mes el Club Català de Tir amb arc Can Piqué, amb una exhibició i un tast d’iniciació d’aquesta disciplina esportiva. El dia 3 a la tarda, a més, hi haurà inflables de grans dimensions al pavelló Miquel Poblet.

Torna per Festa Major la campanya Viu la festa en positiu, adreçada especialment al públic juvenil, per tal que visquin la festa sense riscos relacionats amb les agressions masclistes i lgtbifòbiques o bé, vinculats al consum d’alcohol i altres substàncies. A l’Espai Poblet hi haurà el punt lila i el punt ‘En positiu’, des de la nit del 2 de juny fins a la matinada del 5 de juny.

L'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un any més el concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Samarretes i venda d’entrades
La samarreta de Festa Major, al preu de 6 euros, es pot comprar a l’Auditori Municipal. Les entrades per al concert de l’Orquestra Maravella (3 de juny) al Teatre Municipal ja es poden comprar, a la taquilla de l’Auditori Municipal o bé, al web www.teatremontcada.cat. Les entrades de la Maravella costen 6 euros per avançat i 8 euros, a taquilla (el mateix dia de l’espectacle, una hora abans).

Premis de Festa Major
El madrileny José Luis Pulido, amb una recreació impressionista del municipi, és l’autor de la imatge promocional de la Festa Major 2023. Ha guanyat el concurs de cartells (valorat en 800 euros), entre les 32 obres participants, 24 en la categoria de persones adultes i la resta, en la d’infants i joves. Els accèssits en la modalitat adulta (200 euros) han anat a parar a Meritxell Garriga i Jaume Gubianas.

Els premis per a la resta de categories (lot de material de pintura i dibuix i samarreta de Festa Major) han estat per a Carla Sophia Martínez (categoria A, 3 participants); Lluc Capdevila (categoria B, 2 participants), Martina Seuba (categoria C, 2 participants) i Judith Sort (categoria D, 1 participant).

D’altra banda, el primer guardó (800 euros) del Premi de Pintura de Festa Major ha anat a parar a Ricard Terraza, amb una imatge de la Torre Na Joana i la Capella de Jesús. El segon premi (600 euros) ha estat per a Fernando Hernández, amb un paisatge de la llera del riu Besòs i Vallençana, des del pont de la Roca. Un total de 13 persones s’han presentat a aquest certamen. Les obres d'ambdós concursos s'exposaran a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) fins al 18 de juny.

Darrera actualització: 19.05.2023 | 11:25