La commemoració 2022 de l’Alliberament LGTBI es dedica al món drag

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 00:00

Del 28 de juny al 7 de juliol hi haurà diferents activitats amb motiu de l’efemèride, com una festa, contes infantils, cinema i una manifestació, entre d’altres.

La commemoració del Dia per l’Alliberament LGTBI d’enguany es dedicarà a visibilitzar el món drag i es faran activitats al voltant d’aquesta temàtica, un exemple de comunitat de suport i d’obertura amb les vivències de gènere. El programa arrencarà el dia oficial de l’efemèride, el 28 de juny, amb una manifestació que sortirà a les 18 h de les portes de l’Ajuntament (Av. Unitat, 6) i que finalitzarà al mur del carrer Barcelona centre cantonada amb Mossèn Joaquim Castellví, on es llegirà un manifest. La jornada acabarà amb una festa drag i karaoke, a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16), on també s’hi repintarà el mur d’espai feminista.

Hem elaborat un programa conjuntament amb la Taula LGTBI i l’Espai Jove Can Taular al voltant del món drag, del qual en tenim molt desconeixements i prejudicis i volem trencar amb aquestes visions i acostar-lo a la ciutadania des de diferents vessants, entenent que el gènere es pot viure de diverses formes i totes mereixen respecte’, ha explicat la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia. L’edil també ha destacat que ‘per primer cop al municipi tindrem una manifestació de l’Orgull LGTBI, que tindrà caràcter reivindicatiu perquè encara queden molts drets per conquerir, per tenir una vida digna i sense violències i per fer visible la diversitat sexual, afectiva i de gènere’, ha afegit l’edil.

Festa drag
Els actes centrals del programa es faran el 30 de juny, a la plaça de l’Església. La narradora La Berta del Poblet oferirà contes amb titelles (18.30 h) i a les 19.30 h, el Consell d’Infants presentarà les narracions ‘Contes que amplien la teva mirada’, redactats en el marc del Consell. A les 20 h es presentarà una nova sessió del podcast ‘Girant la truita’, un projecte feminista de la montcadenca Andrea Díaz. L’acte central de la jornada és l’espectacle ‘Drag Queen’, amb Chloe Vittu –artista de Montcada i Reixac guanyadora de diversos premis–, Daphne Monroe, Faggota, Santa Maria i Nervio. La festa finalitzarà amb una sessió musical amb DJ Coolkid 2000, a partir de les 22 h.

Més propostes
L’exposició ‘Nuestrans vidas importan’, que ja ha visitat el Cívic Can Cuiàs, es podrà veure de l’1 al 26 de juliol a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan (Viver, sn). La presentació de la mostra serà el dia 1 en un acte al carrer Reixagó cantonada amb Bateria (18 h), amb la presència de l’autor, Izhan Alcántara (Er Reverte). La mostra, de l’Asociación Trans Andalucía (ATA), presenta les experiències vitals de persones trans, en diferents àmbits socials.

Aquest mateix dia es projectarà a la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo) la pel·lícula Las aventuras de Priscilla, reina del desierto, a les 22 h, en el marc del cicle de cinema a l’aire lliure del programa Hola estiu! El film australià, una icona del moviment LGTBI, es va estrenar al 1994 i explica la història de dos homes gais i una dona transsexual que travessen el desert australià per fer una actuació a un hotel. Durant el viatge es troben amb actituds molt diferents als pobles on hi fan aturada, des de gent que els rebutja fins a d’altres que els accepten i aplaudeixen el seu espectacle. El darrer acte del programa serà el 7 de juliol, amb la projecció del documental Kiki, sobre el món ballroom i drag (19.30 h). A continuació hi haurà un col·loqui.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 13:31