Els actes a Montcada i Reixac amb motiu de l’Alliberament LGTBI arrenquen amb una manifestació

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 12:00

Del 28 de juny al 7 de juliol hi haurà diferents activitats amb motiu de l’efemèride, com una festa, contes infantils, cinema i una manifestació, entre d’altres.

Els actes amb motiu del Dia de l’Alliberament LGTBI comencen avui dimarts, 28 de juny, data oficial de l’efemèride, amb una manifestació que sortirà a les 18 h de les portes de l’Ajuntament (Av. Unitat, 6) i que finalitzarà al mur del carrer Barcelona centra cantonada amb Mossèn Joaquim Castellví, on es llegirà un manifest elaborat per la Taula LGTBI de Montcada i Reixac. La jornada d’avui acabarà amb una festa drag –tema al voltant del qual gira el programa 2022 de l’Alliberament al municipi– a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16), on també s’hi repintarà el mur de l’espai feminista.

Manifest 2022
L’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia han consensuat un manifest que destaca el paper dels moviments socials en la consecució de drets per a les persones LGTBI i que denuncia les violències que continuen patint. ‘Volem expressar-nos en tots els àmbits de la vida social sense haver de rebre violència; la visibilitat de les dissidències sexuals, de gènere i de la diversitat familiar, en la infància i adolescència i en les persones grans i les persones migrades LGTBI ha de ser un fet inqüestionable’, indica el document, que es pot llegir íntegrament aquí.

Festa drag
Dijous, 30 de juny, hi haurà diverses activitats a la plaça de l’Església. La narradora La Berta del Poblet oferirà contes amb titelles (18.30 h) i a les 19.30 h, el Consell d’Infants presentarà les narracions ‘Contes que amplien la teva mirada’, redactats en el marc del Consell. A les 20 h es presentarà una nova sessió del podcast ‘Girant la truita’, un projecte feminista de la montcadenca Andrea Díaz. L’acte central de la jornada és l’espectacle ‘Drag Queen’, amb Chloe Vittu –artista de Montcada i Reixac guanyadora de diversos premis–, Daphne Monroe, Faggota, Santa Maria i Nervio. La festa finalitzarà amb una sessió musical amb DJ Coolkid 2000, a partir de les 22 h.

L’exposició ‘Nuestrans vidas importan’ es podrà veure de l’1 al 26 de juliol a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan (Viver, sn). La presentació de la mostra serà el dia 1 en un acte al carrer Reixagó cantonada amb Bateria (18 h), amb la presència de l’autor, Izhan Alcántara (Er Reverte). La mostra, de l’Asociación Trans Andalucía (ATA) presenta les experiències vitals de persones trans, en diferents àmbits socials.

Aquest mateix dia es projectarà a la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo) la pel·lícula Las aventuras de Priscilla, reina del desierto, a les 22 h, en el marc del cicle de cinema a l’aire lliure del programa Hola estiu! El film australià, una icona del moviment LGTBI, es va estrenar al 1994 i explica la història de dos homes gais i una dona transsexual que travessen el desert australià per fer una actuació a un hotel. El darrer acte del programa serà el 7 de juliol, amb la projecció del documental Kiki, sobre el món ballroom i drag (19.30 h). A continuació hi haurà un col·loqui.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 13:31