La ciutadania pot opinar sobre la nova ordenança de transparència i administració electrònica

Dilluns, 6 de juliol de 2020 a les 00:00

Les propostes i suggeriments s'han d'enviar a oac@montcada.org, fins al 15 de juliol com a màxim.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa una consulta prèvia per recollir l'opinió de la ciutadania i les entitats del municipi sobre la nova ordenança que regularà la transparència i l'administració electrònica. Qui vulgui presentar propostes i suggeriments, té temps fins al 15 de juliol per enviar-les, per mitjà del correu electrònic de l'Oficina d'Atenció Ciutadana: oac@montcada.org.

El principal objectiu d'aquesta ordenança és la plena incorporació dels mitjans electrònics a l’activitat administrativa municipal, que es realitzarà mitjançant la disposició dels continguts de l'ordenança en elaboració, que tractarà dels instruments fonamentals per a l’accés electrònic a les administracions públiques: el portal d’Internet, la seu electrònica, el registre electrònic, l'Oficina d'Assistència en Matèria de Registres i el tauler d’anuncis.

'Amb aquesta ordenança s'estableixen les regles i els instruments necessaris perquè l'administració electrònica sigui una realitat, amb l'objectiu de donar més facilitats a la ciutadania en la gestió dels tràmits i de tenir un consistori més eficaç, eficient, transparent i participatiu', ha expressat la regidora de Serveis de Gestió i Sistemes d'Informació i adjunta a Transparència i Bon Govern, Eva Manzano.

La norma haurà de regular la gestió electrònica dels procediments administratius, recollint els sistemes de signatura existents, i ha d'establir regles concretes en matèria d’arxiu, gestió documental i gestió electrònica de factures. La incorporació de les matèries de transparència i bon govern a l’ordenança municipal persegueix el millor compliment de la Llei en benefici de la participació de la ciutadania en els debats públics i de les normes de publicitat activa i accés a la informació.

 

 

 

 

Darrera actualització: 06.07.2020 | 13:52