La Casa Larratea es rehabilitarà amb ajuts econòmics de l’AMB

Dimecres, 26 de febrer de 2020 a les 15:00

L'edifici, al centre del municipi, era la cerveseria d'hivern i amb la reforma es pretén treballar l'estructura interna i adaptar-la a les normes d'accessibilitat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha inclòs la Casa Larratea de Montcada i Reixac – situada a la cruïlla dels carrers Montiu, Sant Lluís i Colon– dins del Programa de Foment del Patrimoni Cultural, amb l’objectiu de restaurar elements estructurals de l’interior de la casa i adaptar-la a la llei d’accessibilitat. L’AMB subvencionarà el 42% de la rehabilitació, que té un cost total de mig milió d’euros. “És una molt bona notícia per al municipi, ja que recuperem un edifici de gran valor arquitectònic i patrimonial que avui dia està tancat al públic”, ha expressat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’AMB destinarà en aquesta convocatòria un total de 5,7 milions d’euros a rehabilitar edificis amb valor arquitectònic, vinculats a la història de la regió metropolitana i a l’inici de la industrialització a Catalunya.

D’estil neoclassicista amb elements modernistes, la Casa Larratea data de l’any 1889 i es tracta d’un habitatge de 330 m2 unifamiliar amb jardí. El seu valor històric recau en ser un exemple de la nova arquitectura aportada per la colònia d’estiuejants a final del segle XIX i principi del XX i l’urbanístic, que és un exemple de l’antiga façana urbana del carrer Colon. Durant bona part del segle XX, l’edifici va funcionar com a cerveseria i el seu jardí va ser lloc de trobada i esbarjo de moltes generacions de montcadencs. Al 2007, l’Ajuntament va adquirir l’edifici, antiga cerveseria d’hivern de Montcada i Reixac, una casa inclosa al Catàleg del Patrimoni, i al 2008 se’n va rehabilitar la façana.

Darrera actualització: 20.04.2023 | 10:30