La campanya sobre el comerç just 2019 es dedica a la igualtat

Dijous, 2 de maig de 2019 a les 00:00

L'acte central del programa serà la fira que es farà el 8 de juny, amb motiu de la Festa Major, i el primer acte és una exposició sobre la producció del calçat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa una nova edició de la campanya del comerç just, enguany vinculada a la iniciativa ‘Posa el filtre lila! Per la igualtat, tria comerç just. En aquest sentit, el consistori s’ha adherit a aquesta acció, promoguda per l’entitat La Coordi, amb la qual es vol crear un espai de confluència i treball de tothom qui defensi un nou model econòmic alternatiu al sistema capitalista.

La primera activitat del cicle 2019 a Montcada i Reixac és una exposició fotogràfica que es podrà visitar al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) del 2 al 16 de maig. Es tracta de ‘Cuir i calçat a Bangladesh’, una mostra de Setem Catalunya, amb imatges i testimonis sobre les condicions de vida i treball dels treballadors i treballadores del districte de Hazaribagh del país asiàtic, on es processa cuir i es produeix calçat. L’exposició denuncia com la globalització de la producció de calçat ha comportat que aquest mercat es fabriqui a països considerats de rendes baixes, amb condicions socials i sanitàries de cap mena. La mostra dona a conèixer la dura realitat d’homes, dones i infants dedicats a aquesta tasca, alhora que demana un consum més just, transparent i sostenible.

Al juny tindrà lloc bona part de les activitats del programa. El dia 6 es farà un taller d’amulets de flors seques i de coixinets relaxants, al Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10). El plat fort serà la jornada dedicada al comerç just amb motiu de la Festa Major de Montcada i Reixac, el 8 de juny. Durant tot el dia, al carrer Major, hi haurà jocs de gran format, tallers infantils, un taller d’horticultura, un altre d’amulets, un d’estampació de bosses i un altre de mandales, a més d’un racó de contes. El 19 de juny hi haurà un taller de caire familiar al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), sobre plantes remeieres i el dia 27, un taller de sabons naturals, al Casal de la Mina (Av. De la Unitat, sn). Per als tallers als equipaments caldrà fer inscripció prèvia, contactant amb cada espai. A l’octubre hi haurà més activitats del programa sobre el comerç just.

Darrera actualització: 30.04.2019 | 11:57