La campanya ‘Regala il·lusions’ arriba a la seva novena edició

Dimecres, 13 de novembre de 2019 a les 00:00

Les persones a títol particular poden comprar el bolígraf solidari a establiments col·laboradors i aportar material escolar i contes nous.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza, per novè any consecutiu, la campanya ‘Regala il·lusions’, per tal que nens i nenes del municipi entre 0 i 12 anys d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals per Nadal. La campanya l’organitza l’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats i botigues del municipi. Caixabank, gràcies a l'Obra Social "la Caixa" hi dona suport, amb l'aportació de 4.000 euros. La campanya s’ha presentat aquest dimecres, 13 de novembre, en un acte al qual han assistit la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia; i el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido.  En representació de les seus de Caixabank de Montcada i Reixac, hi ha pres part el director de l'oficina Store del carrer Major, David Fernández.

"Un 30% de les famílies de Montcada i Reixac es troba sota el llindar de la pobresa, un 20% dels infants escolaritzats a la ciutat rep una beca de menjador, són dades que mostren la situació de vulnerabilitat de persones del municipi que constaten la necessitat de mantenir aquesta campanya”, ha expressat Sempere. La campanya de joguines va començar al 2011 i des d’aleshores fins a l’actualitat, la mitjana de canalla que ha rebut joguines per Nadal mitjançant aquesta iniciativa és de 350 infants. En aquesta edició, arran l’increment de sol·licituds per participar-hi, es podrà ampliar la campanya a una quinzena de famílies més.

Cada nen o nena rep regals adaptats a la seva edat i, a l’hora de triar-los, es té en compte que no es tracti de joguines sexistes o no violentes. “Un any més, incorporem la perspectiva de gènere en les joguines que es donen en aquesta campanya, per eradicar els micromasclismes vinculats al joc i al gènere”, ha indicat Segovia. Per la seva banda, Garrido ha parlat del “valor del joc com a eina d’aprenentatge i d’inclusió”. En representació de Caixabank, David Fernández ha indicat que accions com aquesta “són l’essència de l’Obra Social, tenim un compromís amb les persones vulnerables, sabem que no podem arribar a tothom però en la mesura del possible hi continuem col·laborant”.  

La ciutadania i les entitats hi podran col·laborar amb la compra d'un bolígraf amb motius nadalencs que es posaran a la venda, al preu d'1,5 euros, a partir del 18 de novembre i fins passat Reis. Aquests articles també es podran adquirir a l'edifici de l'Ajuntament (avinguda de la Unitat, 6) i a establiments col·laboradors, identificats amb el cartell de la campanya. Les entitats hi poden donar suport aportant material escolar nou i contes per regalar a la canalla i també fent-hi donacions econòmiques. Les persones que a títol particular vulguin aportar material escolar i llibres, ho poden fer contactant amb alguna de les entitats, associacions o partits polítics col·laboradors o bé, portant-lo a la Casa de la Vila, a partir del 18 de novembre. D'altra banda, el consistori contactarà amb les associacions del municipi, per tal de convidar-les a participar-hi. La data màxima per rebre el material és el dia 10 de desembre, ja que l’endemà, el dia 11, les entitats participants lliuraran a l'Ajuntament les seves donacions

El bolígraf solidari es pot adquirir a l’edifici de l’Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6) i als següents establiments: a la zona centre; Bar La Poma, Joieria Mar-Cas, Reyes de Palacio, Carnisseria Fina, Perruqueria Mònica, Forn de Pa Cel Obert, Forn Oliveras, Bar Manhattan, El rebost de l’àpat, Flors Montse, Ferreteria Montcada i Flors Montse; a Can Sant Joan, Churrería Can Sant Joan, Panadería Rosina, Malakyta, Pastisseria Álex Tarzán, Animal’s Can Sant Joan, Golosinas Isabel, Sisquet, Farmàcia Pardo, La Botigueta de Can Sant Joan, Frutería Pozo, Bar Granada i Carnisseria Eusebi Moner; a Montcada Nova-Pla d’en Coll, al restaurant Dejà vu; a la Font Pudenta-Muntanyeta, Alimentació Susana; a Terra Nostra, Floristeria Clivia; i a Mas Rampinyo i Mas Duran, Gimnàs Escola de dansa Jym’s del Centre Comercial El Punt, la Farmàcia Recasens, Maresma Papers i Cafeteria i forn de pa Les Delícies.

Darrera actualització: 13.11.2019 | 12:12