Itinerari a peu al Rec Comtal per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Divendres, 26 de maig de 2023 a les 14:00

El recorregut es farà el dia 10 amb l’objectiu de conèixer la petjada documental de l’aigua visitant diferents punts del patrimoni local. S’ha de fer una inscripció prèvia a arxiumunicipal@montcada.org.

L’Arxiu Municipal de Montcada i Reixac s’afegeix enguany a la Setmana Internacional dels Arxius, una iniciativa promoguda pel Consell Internacional dels Arxius (ICA) per posar en valor la tasca de les diverses institucions i organitzacions arxivístiques  com a font de la memòria col·lectiva i de difusió del seu patrimoni documental. Per celebrar el Dia Internacional dels Arxius, que es commemora el 9 de juny, l’Arxiu Municipal ha organitzat un recorregut a peu seguint el Rec Comtal per descobrir la petjada documental de l’aigua visitant diferents punts del patrimoni local. Aquest itinerari es farà el dia 10 amb sortida des de la Casa de la Mina, a les 9h, i arribada la Casa de les Aigües de Trinitat Vella (Barcelona), previsiblement a les 12h, després de fer una aturada prèvia a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac. Per poder participar en aquesta marxa a peu s’ha de fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l’adreça arxiumunicipal@montcada.org i es pot obtenir més informació al telèfon 935 726 474. Es recomanable portar calçat per caminar, aigua i barret, així com consultar l’accessibilitat en el cas de persones amb mobilitat reduïda. 

D’altra banda, al web montcada.cat es pot veure l’exposició virtual ‘L’aygua de Montcada. Una mirada a través dels documents’. Es tracta d’un recorregut amb una trentena de documents de l’Arxiu Municipal (fotografies, cartells...) que mostren com la riquesa aqüífera del municipi ha anat modelant els paisatges i la configuració urbana, així com ha incidit en la vida quotidiana de la ciutadania.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 11:24