Els CAP de Montcada i Reixac incorporen 4 gestors Covid per fer el seguiment de casos sospitosos i els seus contactes

Dilluns, 31 d'agost de 2020 a les 00:00

Es tracta d'una figura clau per contenir i identificar els brots de la infecció, ja que s'encarrega de contactar amb una persona sospitosa d'estar infectada i l'informa sobre el procediment a seguir.

Els dos CAP de Montcada i Reixac han incorporat un total de quatre gestors Covid per fer el seguiment de casos sospitosos de COVID-19, així com el dels seus contactes, amb l’objectiu de trencar la cadena de contagi del virus. La iniciativa permet fer el seguiment del cas en el mateix moment de la sospita diagnòstica, en la proximitat del domicili i dins l’equip d’atenció primària de referència del pacient.

La figura del gestor Covid és clau per contenir i identificar els brots de la infecció. És qui contacta amb una persona sospitosa d'estar infectada per COVID-19, a qui un professional sanitari prescriu o fa una prova PCR. La seva tasca consisteix a informar-la sobre el procediment que s’ha de seguir, iniciar el procés d’identificació de contactes i conscienciar de la seva importància, resoldre dubtes i oferir recursos de suport. Els gestors Covid han rebut una formació específica sobre l’aplicació de gestió dels casos Covid, sobre l’equip de protecció individual, el rentat de mans, la confidencialitat en el tractament de les dades, a més de les eines digitals pròpies de l’Institut Català de la Salut.

Aquestes incorporacions se sumen al reforç en el nombre de proves PCR diàries que poden dur a terme els CAP del municipi i que es va pactar el seu augment després de la reunió de la setmana passada entre l'alcaldessa, Laura Campos, i el delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández.

Darrera actualització: 31.08.2020 | 15:09