Hola estiu!... a les places oferirà una quinzena d’activitats infantils i juvenils, cinema i concerts a la fresca

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 00:00

Les propostes per a la canalla i el jovent es faran els dimarts i els dijous de final de juny i juliol, a la tarda, a diferents barris del municipi.

  • Els divendres 1, 8, 15 i 22 de juliol hi haurà cinema a la fresca i els dissabtes 2, 9 i 16, concerts al Parc Antiga Cerveseria.
  • Per participar a qualsevol de les activitats no cal reservar plaça.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza activitats lúdiques i culturals aquest estiu a tots els barris del municipi, en el marc del programa Hola estiu... a les places! Les propostes infantils i juvenils es faran en dimarts i dijous i la primera és el, 28 de juny, amb ‘Estiu creatiu’, amb tres espais per a la creació, ludoteca musical, un inflable i ruixadors d’aigua, que es farà al Parc del Turó Blau de Can Cuiàs, de 17.30 a 20 h.

El 5 de juliol hi haurà un tastet d’atletisme, amb llançaments de javelina, salt de llargada i curses de velocitat i de relleus. L’activitat, amb el suport de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) es farà al parc de la II República (Mas Duran), de 19 a 20.30 h, i es recomana a infants entre 6 i 11 anys. El 7 de juliol, el Museu Municipal organitza a la Casa de les Aigües (de 18.30 a 20 h) el taller ‘Els colors de la natura’, per elaborar pintura comestible i galetes personalitzades amb els pigments de les fulles.

La plaça de l’Església acollirà el 12 de juliol una masterclass de zumba per a infants entre 6 a 11 anys, de 18.30 a 20 h. El dia 14, hi haurà jocs d’aigua i construcció de volums de cartró a la plaça Joan Fuster, al Pla d’en Coll (de 17.30 a 19.30 h). 

La proposta del 19 de juliol és Ludoteca a la fresca, amb jocs gegants i d’aigua, a partir de 6 anys, al parc de la Font Pudenta (al costat del camp de futbol de la Ferreria), de 18.30 a 20 h. L’activitat es fa en coordinació amb el Centre Obert Font Pudenta, gestionat per Aldees Infantils SOS. El 21 de juliol hi haurà una sessió de jocs tradicionals a la plaça del Poble (Terra Nostra), de 18 a 20 h, recomanada a joves de 12 a 16 anys, que practicaran amb xanques, indiques, cordes de saltar, minigolf i malabars, entre d’altres materials.

El 26 de juliol, la plaça de l’Església acollirà un circuit esportiu amb gots i globus d’aigua, jocs tradicionals i de punteria i animació multiesportiva (de 18.30 a 20 h), activitat per a infants entre 6 i 11 anys. Les propostes infantils i juvenils acabaran el 28 de juliol amb una jornada multiesportiva al parc de la Llacuna (de 18 a 20 h), per a joves entre 12 i 16 anys, amb tennis taula, corfbol, bàsquet i circuit d’orientació.

Per participar a les activitats no cal inscripció prèvia, però les jornades esportives dels dies 21 i 28 de juliol són per a un màxim de 50 participants, que hi accediran per ordre d’arribada.

Cinema a l’aire lliure
El programa Hola estiu!... a les places inclou quatre sessions de cinema a l’aire lliure, que es faran totes en divendres, a les 22 h. No cal reserva prèvia. La primera serà l’1 de juliol a la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), amb la projecció de ‘Las aventuras de Priscilla, reina del desierto’. L’acte forma part del programa amb motiu del Dia de l’Alliberament LGTBI.

La pel·lícula del 8 de juliol és ‘En otro lugar’, al parc del Turó Blau, a Can Cuiàs, protagonitzada per Miguel Ángel Muñoz i Pablo Puyol, que parla sobre el món rural. El 15 de juliol, el cinema a la fresca es trasllada a la plaça del Poble, amb la projecció de ‘Toscana', dirigida per Pau Durà, que parla sobre la por a la paternitat. El cicle de cinema a l’aire lliure acabarà el 22 de juliol a la plaça del Bosc (Can Sant Joan) amb ‘Espejo, espejo’, que explica la preparació de la festa dels 50 anys d’una empresa i l’intent de resoldre els problemes per part dels empleats. Protagonitzada per Santi Millán, Malena Alterio, Natalia de Molina i Carlos Areces.

Tres concerts al Parc Antiga Cerveseria
Tres dissabtes de juliol (22 h), hi haurà concerts al Parc Antiga Cerveseria (Montiu, 22). No cal reserva prèvia. El primer és el dia 2, amb Marc Suárez Quintet, qui oferirà un recital amb flamenc, rumba i músiques llatines. El dia 9 serà el torn de Pele MacLeod Quintet, amb temes de pop britànic. El darrer concert serà el dia 16, amb Think, tribut a Aretha Frankling, a càrrec d’una banda de deu músics liderats per la cantant Yolanda Sikara.

Darrera actualització: 13.07.2022 | 11:19