Fòrum per analitzar les propostes de 'Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans'

Dimarts, 4 de desembre de 2018 a les 00:00

El projecte continua el seu procés d'elaboració amb la priorització de les problemàtiques i reptes detectats durant la fase de diagnosi.

Una quinzena de persones va participar divendres passat, 30 de novembre, en un Fòrum  per tal de prioritzar les principals problemàtiques i reptes detectats en els grups de discussió que s’han dut a terme durant la diagnosi del projecte Montcada ciutat amiga de les persones grans, on van participar més d’una seixantena de persones grans, persones cuidadores i professionals de Montcada i Reixac. L’objectiu del Fòrum era que establissin una prioritat i hi incorporessin propostes concretes d’actuacions per tal de donar resposta als reptes plantejats.  Les propostes analitzades fan referència a vuit àmbits d'actuació: espais a l'aire lliure i edificis; habitatge; transport; comunicació i informació; respecte a la gent gran; treball i participació ciutadana; participació social; serveis de salut i serveis socials.

'Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans' pretén impulsar polítiques d'envelliment actiu i adaptar l'entorn i els serveis perquè les persones grans visquin amb seguretat, de forma saludable i participin en el dia a dia del municipi. A hores d'ara, ja s'ha efectuat la diagnosi i ha començat el procés d'elaboració de les propostes d'actuació, pel qual es busca el consens amb el personal de l'Ajuntament, els agents socials i la ciutadania. El projecte l'està redactant la consultora Spora, per encàrrec del consistori, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 04.12.2018 | 09:26