Finalitzen els treballs de restauració de la fusteria i l'artesania de la Casa de les Aigües

Divendres, 10 de juliol de 2020 a les 14:00

L'actuació ha costat prop de 120.000 euros, aportats majoritàriament per una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Les tasques de rehabilitació de la Casa dels Aigües iniciades l’any passat ja han finalitzat. La intervenció ha costat prop de 120.000 euros –109.000 aportats per la Diputació de Barcelona i 9.475, per l’Ajuntament de Montcada i Reixac– i ha consistit a restaurar elements com els passamans de les baranes del dipòsit i de la sala de pous, així com la fusteria i finestres, incloses també les de la Casa del Maquinista. En el cas dels passamans, que van ser espoliats a principi dels anys 90, són de crom i s'han fet de forma artesanal, imitant la corbatura que tenien originalment. 

També s’han netejat les màquines de vapor i s’ha aïllat la coberta de la carbonera. Així mateix, en el marc de l’actuació s’ha redactat el projecte de restauració de la torre de l'aigua i de l'edifici sobreeixidor, on hi ha el dipòsit d'aigua, amb criteris històrics i de conservació que ara s’ha de sotmetre a l’aprovació del Ple municipal. La Casa de les Aigües està envoltada d'una zona ajardinada que properament també es reformarà gràcies a una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). D'altra banda, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha assumit el cost de reparació d'una part del mur que delimita el recinte i que presenta una important esquerda. Les obres, que ja estan en marxa, compten amb un pressupost de 35.758 euros.

'La Casa de les Aigües és una joia modernista que forma part del nostre patrimoni i, com a tal, l'hem de mantenir i conservar', ha expressat el president de l'Àrea Territorial Jordi Sánchez. L'edil ha recordat que l'equipament –ubicat al parc de les Aigües, entre Can Sant Joan i la Ribera– està en ús i es pot visitar per part de la ciutadania a través de visites lliures i també guiades. 

Aquest diumenge, 12 de juliol, hi ha una visita, a les 12 h, 'Els secrets de la Casa de les Aigües', un recorregut guiat de 90 minuts, al preu de 2 euros. El dia 19 hi haurà una altra visita al recinte (12 h), de 45 minuts, gratuïta. Per anar-hi, cal reservar plaça obligatòriament, contactant amb el Museu Municipal (museumunicipal@montcada.org; 610 144 499). La Casa de les Aigües obre tots els dissabtes i diumenges (a l'agost estarà tancada), de 10 a 14 h, per visitar-la per lliure. En qualsevol cas, cal portar mascareta, hi ha gel hidroalcohòlic a l'entrada i s'haurà de respectar la distància de seguretat pertinent.
 

Darrera actualització: 10.07.2020 | 14:14