Gran èxit de l’Aula d’Extensió Universitària en la presentació del seu grup promotor

Dijous, 5 de desembre de 2019 a les 00:00

La Sala Institucional es va omplir de gom a gom per assistir a una conferència sobre Cleòpatra VII, l’últim faraó d’Egipte.

La presentació del grup promotor de l’Aula d’Extensió Universitària va aplegar prop d’una setantena de persones que va fer petita la Sala Institucional de la Casa de la Vila i que va assistir a la conferència sobre Cleòpatra VII, l’últim faraó d’Egipte, a càrrec de la doctora en Arqueologia i Història Antiga de la UAB Irene Cordón. L’acte va tenir lloc ahir dimecres, 4 de desembre, i va resultar ser un èxit tot i el mal temps. Juntament amb Cordón també van prendre la paraula l’alcaldessa, Laura Campos, la vicepresidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, Anna Solano, i el director acadèmic Tomás Peña.

El grup promotor de l’Aula d’Extensió Universitària (AEU) està format per una dotzena de persones i té per objectiu oferir una formació continuada i de nivell universitari a persones majors de 50 anys. Laura Campos va aprofitar la seva intervenció per agrair la tasca dels seus impulsors i per destacar la importància d’aquesta formació. “Les aules són una eina excel·lent per al desenvolupament personal, així com per cultivar actituds vitals com la curiositat, la voluntat de superació i la inquietud de comprendre el món que ens envolta. Les aules també tenen una funció socialitzadora, perquè es converteixen en punts de trobada per compartir preocupacions i interessos diversos”, va assegurar.

Per la seva banda, Solano va explicar que l’Aula s’estructura com un curs lectiu d’octubre a juny on s’impartiran conferències, seminaris i classes de diverses temàtiques impartides per titulars de càtedra, professors universitaris i reconeguts professionals i especialistes del seu àmbit. També es programaran tallers monogràfics i altres activitats de tipus cultural com tertúlies i sortides culturals. En aquest sentit, la vicepresidenta de l’AEU va anunciar una visita al Museu Egipci de Barcelona pel dijous 12 de desembre.

Finalment, Cordón va narrar els detalls de la vida de Cleòpatra VII: des del seu ascens al tron amb només 18 anys fins a la seva mort, passant per l’enorme influència que va tenir sobre l’Imperi Romà, la seva gran intel·ligència i la seva actitud vers el poble egipci. Així mateix, l’egiptòloga també va posar en qüestió algunes llegendes que envolten la figura de l’últim faraó d’Egipte, com la del seu suposat suïcidi a mans d’una serp.

Darrera actualització: 05.12.2019 | 10:33