Èxit de la primera edició del Festival MIRA'MIR

Dilluns, 22 d'octubre de 2018 a les 00:00

El Festival MIRA'MIR, organitzat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consorci del Besòs, ha estat un èxit rotund. Milers de montcadencs han visitat durant tot el cap de setmana l'aparcament sota l'autopista C33 per veure com 25 artistes creaven en viu obres d'art de grans dimensions als pilars de la infraestructura viària. Els artistes van començar divendres al matí i han fet servir diferents tècniques.

L'alcaldessa, Laura Campos, s'ha mostrat molt satisfeta amb la iniciativa municipal perquè "el MIRA'MIR ens ha permès treure profit d'una infraestructura que ens esquartera el municipi" i ha afegit que "hem aconseguit recuperar i dignificar un espai gris i transformar-lo en una veritable galeria oberta d'art que serà, sense dubte, un referent a tot Catalunya". Campos ha afirmat que "l'èxit assolit ens fa pensar ja en una segon a edició per a l'any vinent, i fins i tot ja s'han posat en contacte alguns artistes que volen participar a la següent edició".

Els artistes, nacionals i internacionals, havien de pintar una única columna, amb l'única condició que a la seva creació havia d'aparèixer un infant com a símbol de la humanitat i un animal, en representació de la natura. Els artistes participants han estat: Ache Rodríguez, Alba Bla, Bastián Prendes, Daniel Thomàs, Danny Rumbl, El Niño de las Pinturas, Gomad, Harry Bones, Hono, Joel Arroyo, Kinmx Kathrina, Limbo, Maga, Nana, Nove Noel, Oriol Arumí, Reb, Sergi Bastida, Slim Art, Taker One, Tim Marsh, Txemy, Urih, Werens i Xvaliente. 

El festival ha acollit durant tot el cap de setmana diverses activitats com concerts, tallers i un espai gastrònomic a càrrec de food trucks. La pluja va deslluir divendres a la nit l'ambientació musical dels Dj Yoan Rodríguez, Dj Rivi i Dj Memphis. Dissabte a la nit va ser el torn dels grups i solistes que han format part del projecte Cabal Musical, promogut pel Consorci del Besòs i on participen diversos municipis, entre ells, Montcada i Reixac. Hi van actuar Raquel Lua, Nameless, Paula Peso, The Artichokes i Lil Russia.  Durant els tres dies del festival hi ha hagut nombrosos tallers de pintura i art adreçats a la població infantil i juvenil.

Durant els tres dies del festival, el consistori va habilitar el recinte de les antigues pistes d'atletisme, al Pla d'en Coll, com a aparcament alternatiu. L'espai sota l'autopista C33 per  aparcar els vehicles es tornarà a obrir dimarts a la tarda, després del desmuntatge dels elevadors i la neteja de la zona.

Darrera actualització: 22.10.2018 | 14:53