Es posa en marxa la campanya de joguines Regala il·lusions 2021

Dilluns, 15 de novembre de 2021 a les 00:00

La ciutadania pot col·laborar amb aquesta iniciativa nadalenca amb la compra d'un bolígraf solidari i de material escolar.

  • La iniciativa pretén donar cobertura a uns 450 infants, de famílies vulnerables.
  • El pressupost de l’acció és d’uns 15.000 euros, 4.000 dels quals els aporta “la Caixa”.

La campanya de joguines Regala il·lusions, impulsada per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, arriba enguany a la seva onzena edició i es posa en marxa el pròxim dilluns, 22 de novembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que nens i nenes del municipi entre 0 i 12 anys d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals per Nadal i es donarà cobertura al voltant de 450 infants. La campanya l’organitza el consistori, amb la col·laboració de les entitats i botigues del municipi. L’Obra Social “la Caixa” hi dona suport un any més, amb l’aportació de 4.000 euros. El pressupost total de l’acció és de prop de 15.000 euros.

Presentació oficial de Regala il·lusions
La presentació de la campanya 2021 s’ha fet aquest dilluns, 15 de novembre. ‘Regala il·lusions mostra el compromís de l’Ajuntament, les entitats, el teixit comercial i la ciutadania amb el dret al joc; tots els infants tenen dret a jugar perquè va més enllà de la diversió; fomenta l’aprenentatge, el pensament i l’autonomia’, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos. El regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha parlat de la importància d’aquesta acció perquè els infants tinguin un regal per a Nadal, indicat que ‘no tinc cap dubte que tornarà a ser un èxit’.

La presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, ha recordat que es tracta d’una campanya que es prepara amb molta antelació, ‘ja des de la petició de beques menjador i de materials demanem a les famílies si hi volen participar’, ha expressat. La regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia, ha parlat de la importància d’introduir la perspectiva de gènere en aquesta iniciativa. ‘Hem de pensar en joguines per jugar, no si són de nen o de nena’, ha dit l’edil. En representació de “la Caixa”, el director de l’store del carrer Major, David Fernández, ha destacat la predisposició de l’entitat a col·laborar amb aquesta acció ‘i a d’altres amb finalitats solidàries’, ha manifestat.

Com hi podem col·laborar?
Cada nen o nena rep regals adaptats a la seva edat i, a l’hora de triar-los, es té en compte que no siguin joguines sexistes o violentes. Cada any, la ciutadania hi pot col·laborar amb la compra d'un objecte solidari, que en aquesta ocasió serà un bolígraf amb motius nadalencs, que es posaran a la venda, al preu de 1,5 euros en establiments col·laboradors, identificats amb el cartell de Regala il·lusions. També s'hi pot donar suport amb material escolar i contes nous, que es pot deixar a una bústia que s’habilitarà a la Casa de la Vila (Major, 32) a partir del 22 de novembre.

Les botigues col·laboradores amb Regala il·lusions són: a la zona centre; Bar La Poma, Bar Les Delícies, Bar restaurant l’Oficina, Ca l’Estrelleta, Caraid Gestions, Carnisseria Fina, El Rebost de l’Àpat, Elice Telecom, Ferreteria Montcada, Flors Montse, Forn de pa Cel Obert, Forn de pa Clara, Forn Oliveres (carrer Santiago), la Moguda Familiar, La tentación de la princesa, Manhattan Montcada Burger Bar, Perfumeria Heri Passion Beauté, Reyes de Palacio, Restaurante Casa Cuervo, Teixits Roche i Viatges Airos Montcada.

A Can Sant Joan, els establiments que hi participen són Anima’ls Can Sant Joan, Autoescola Diamant, Hermagas Deschamps, La botigueta de Can Sant Joan, Merceria Sisquet i Òptica Isis. A Mas Rampinyo i Mas Duran; Club Adac, Cafeteria i Forn de pa Les Delícies, Farmàcia Judit Recasens, Maresma Papers, Masducan, MJC Asesores, Perruqueria Estil Lliure i la Xurreria Mercè y punto. A Montcada Nova-Pla d’en Coll hi col·laboren Centre de dia Sira, Espai de salut integral Cuida’t, Forn Oliveres (carrer Lleida), Forn Montse Cafeteria, L’Herbolari, La botigueta de la Rambla i Montcada Pizza A punt i, mentre que els comerços col·laboradors de Terra Nostra són el Centre de Jardineria Terra Nostra i Nova Imatge.

Darrera actualització: 16.11.2021 | 10:13