Els pressupostos participatius reben un total de 33 projectes dels àmbits d’inversions i socials

Divendres, 9 de juliol de 2021 a les 00:00

Les propostes provenen majoritàriament de ciutadania a títol particular i per a projectes d’inversions.

  • Fins a final de setembre, la comissió tècnica validarà les aportacions ciutadanes i les votacions es faran de l’1 al 17 d’octubre
  • El termini per presentar propostes per a accions de caire juvenil es manté obert fins al 6 de setembre

Un total de 33 projectes opten als pressupostos participatius 2021-2022, un cop tancat el termini de presentació de propostes d’aquesta tercera edició, el 30 de juny passat. Del total, 24 accions són iniciatives particulars i les 9 restants, de les entitats Adimir, AV la Ribera, AV Estany de Gallecs, Colla Mitjana de Gegants de Montcada i Reixac, Joventut Atlètica Montcada, Taula de la Salut i Associació Torre dels Frares-Can Vestit.

"L’elevada participació, amb més d'una trentena de propostes de diferents àmbits, demostra la gran implicació i coneixement de la ciutadania del municipi de les seves necessitats i millores, aportant una mirada global i transversal de la ciutat que en molts casos coincideix amb el projecte que tenim com a govern", ha manifestat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre.

Els projectes són diversos i proposen, entre d’altres, la creació d’equipaments esportius, socials i culturals; la reforma d’edificis actuals; millores als parcs infantils; mesures de seguretat a la via pública; millora dels accessos, així com l’ampliació dels recursos sanitaris. Dels 33 projectes presentats, només un és d’àmbit social.

El grup motor, format per repre­sentants dels grups municipals i tècnics del consistori, es reu­nirà properament per analitzar quines de les idees suggerides compleixen amb els requisits bàsics de la convocatòria i passen a la següent fase de valoració tècnica que serà l’encarregada de valorar la viabilitat econòmica i tècnica i determinarà el pressupost de cada proposta. Finalment, les propostes validades se sotmetran a la votació popular, prevista de l’1 al 17 d’octubre per mitjà del web participa.montcada.cat.

El consistori destinarà un total de 285.000 euros als projectes dels pressupostos participatius; dels quals 250.000 són per a projectes d’inversions, 25.000 són per a accions de caire social i 10.000 per a propostes específiques vinculades a joventut. En aquest sentit, el termini per presentar projectes per a projectes juvenils continua en marxa, fins al 6 de setembre.

Darrera actualització: 09.07.2021 | 11:18