Comença una nova edició dels pressupostos participatius

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 12:00

La tercera edició amplia la seva dotació econòmica fins als 285.000 euros i incorpora algunes novetats amb la possibilitat de presentar projectes de caràcter social i juvenil. El termini per fer propostes, a nivell personal o com a entitat, comença l’1 de juny.

La sessió plenària del mes de maig que es va celebrar aquest dijous va aprovar per unanimitat les bases de funcionament de la tercera edició dels pressupostos participatius que amplia la seva dotació econòmica i presenta algunes novetats, com la possibilitat de presentar projectes de caràcter social i d’altres específics de l’àmbit juvenil.

A nivell econòmic, el pressupostos participatius 2021-22 comptaran amb un dotació de 285.000 euros, amb un augment de 35.000 euros respecte a l’última edició, que es dividiran en dues parts: 250.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal 2020 –amb un màxim de 60.000 per projecte– i 35.000 euros de partides del pressupost ordinari: 25.000 per a projectes socials i 10.000 per a juvenils –en ambdós casos amb un màxim de 5.000 euros per proposta. 

El termini per presentar propostes estarà obert entre l’1 i el 30 de juny i es poden fer de forma telemàtica, a la plataforma Montcada Participa després d’un registre previ, o presencialment, omplint un formulari que estarà disponible en el següents equipaments municipals: Casa de la Vila, Espai Cultural Kursaal, Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, Can Tauler, així com els centres cívics Can Cuiàs, l’Alzina i la Ribera. En el cas dels projectes juvenils, el termini s’ampliarà fins al 6 de setembre. Cada persona o entitat podrà presentar dos projectes de cada apartat, com a màxim. Després de la valoració de les proposicions que facin el grup motor i la comissió tècnica, la fase de votació per part de la ciutadania es farà entre l’ 1 i el 17 d’octubre.

Els projectes socials i juvenils tindran alguns requisits complementaris ja que no han de ser propostes amb caràcter de servei permanent ja que només es garanteix el seu finançament per a l’any 2022 i no poder estar restringides als membres d’una entitat específica. En el cas dels socials, han de començar i acabar durant l’any 2022 i en els juvenils, els promotors, que no poden tenir més de 30 anys, s’han de comprometre a participar i coliderar el projecte amb la regidoria d’Infància i Joventut.

Durant la seva intervenció al Ple, el regidor de Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha indicat que els pressupostos participatius estan totalment consolidats amb aquesta tercera edició i els ha definit com una “eina indispensable per implicar a la ciutadania en la presa de decisions, fomentar la participació, conèixer les necessitats de la població, afavorir un debat públic i planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes”.

Darrera actualització: 28.05.2021 | 13:48