Els contenidors lila van recollir durant el 2020 gairebé el doble de roba que l’any anterior

Dimecres, 13 de gener de 2021 a les 00:00

La xarxa de recipients, que al passat mes de setembre es va ampliar fins a les 15 unitats, ha recuperat un total de 106.880 kilos

La quinzena de contenidors de reciclatge de roba que hi ha repartits al municipi van recollir durant l’any 2020 un total de 106.880 kilos, el que suposa un increment de gairebé el doble respecte l’any anterior, quan es van recuperar 57.578 kilos (49.302 menys). Segons els responsables d’aquest servei que gestiona l’empresa Andròmines, el confinament durant l’Estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha estat un dels motius d’aquest increment ja que moltes famílies van aprofitar la llarga estada a casa per fer neteja. També hi ha contribuït a aquest augment el fet que la xarxa de contenidors, que està integrada al Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, es va ampliar durant el passat mes de setembre, passant dels 8 als 15 que hi ha a l’actualitat i que es reparteixen per tots els barris del municipi. Els antics contenidors van ser substituïts per una nova versió que va deixar enrere el tradicional color taronja i van passar a ser de color morat. Durant els canvis de temporada de primavera-estiu i setembre-octubre són els mesos en els que es van recollir més roba.

En aquests contenidors de color lila hi ha d'anar qualsevol residu tèxtil, encara que siguin peces estripades, així com llençols o tovallons. Andròmines s'encarrega de seleccionar el material i l'aprofita, o bé com a roba de segona mà o bé, com a draps o altres elements. En aquests dipòsits també s'han de llençar les peces de marroquineria, com ara bosses, sabates o carteres. En canvi, es demana no deixar moquetes, catifes, ombrel·les o tèxtil sanitari (bolquers, compreses…). La reutilització de roba contribueix a reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera perquè la que es llença finalitza la seva vida en un abocador o en una incineradora. A més, permet reduir la producció de roba nova, evitant la cultura d’un sol ús o usos de roba per temporada.

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha manifestat que l’ampliació del servei amb la implantació de nous punts de recollida de roba era “necessària per donar resposta a l’alta demanda que existeix” i també ha destacat que els dispositius més moderns han permès reduir “l’incivisme en els punts de recollida”.

Els 15 contenidors lila estan ubicats en aquests punts del municipi:

Can Cuiàs
C. Petúnies (davant centre comercial)

Can Sant Joan
C. Reixagó, 49
C. Reixagó, 5

Font Pudenta – Muntanyeta
Riera Sant Cugat / C. Hug de Montcada
C. Barberà / C. Sabadell

La Ribera
C. Llevant / C. Conca

Mas Rampinyo i Mas Duran
Plaça Salvador Espriu
C. Joan Miró / Camí antic de Sant Cugat
C. Verdi (davant del centre comercial El Punt)

Montcada Centre
Plaça Lluís Companys
Pg. Rocamora / C. Guadiana

Montcada Nova - Pla d'en Coll
Rambla Països Catalans / Camí de la Font Freda
Plaça Joan Fuster (carrer Alacant amb Mallorca)

Terra Nostra
C. Montsant (davant estació tren Montcada i Reixac/Santa Maria)
Av. Terra Nostra / C. Santa Maria

Darrera actualització: 13.01.2021 | 11:03