El setè concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’ es posa en marxa

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 09:00

L’escriptora i periodista Sònia Hernández oferirà un taller literari en el marc del certamen.

El setè concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’, convocat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, ja és en marxa. El certamen pretén sensibilitzar la ciutadania, especialment el jovent, sobre la lluita personal i col·lectiva de les dones pels seus drets. El concurs és obert a la participació de tothom a partir de 15 anys i les propostes s’han de presentar fins al 5 d’abril com a màxim.

Els escrits han d’impactar, emocionar o no deixar indiferent sobre la situació social de les dones i les seves lluites, problemes i drets. S’han de lliurar per correu electrònic, a l’adreça oficinadona@montcada.org, amb l’assumpte ‘Microrelats Dones veu a les dones 2021; i dos arxius; hi ha d’anar el microrelat participant, amb el seu títol i un pseudònim de la persona autora i en l’altre arxiu cal indicar les dades personals de l’autoria. L’escrit ha de tenir un màxim de 200 paraules i la redacció ha de ser en català o castellà, amb la font Calibri, a cos 12.

Enguany, en el marc del certamen, l’escriptora i periodista Sònia Hernández oferirà els dies 9 i 16 de març un taller en línia (de 19 a 20.30 h), gratuït, sobre la creació de microrelats. L’autora va crear el concurs de microrelats ‘El Basar’ en la seva etapa a Montcada Ràdio. Qui hi vulgui participar té temps fins a l’1 de març per fomalitzar-hi la inscripció, per mitjà del correu oficinadona@montcada.org, indicant a l’assumpte ‘Taller microrelats 2021’ i al cos, el nom, cognoms, adreça posat i electrònica i data de naixement i telèfon. Una vegada s’hagi confirmat la inscripció, uns dies abans es farà arribar a les persones participants l’enllaç a la sessió virtual.

El concurs ‘Dones veu a les dones?’ atorga 3 premis, de 200 euros cadascun. El veredicte i lliurament dels reconeixements serà al voltant de Sant Jordi, a l’abril. El jurat del certamen el conformaran representants d’entitats de dones i de les regidories d’Igualtat, Feminismes i LGTBI; de Cultura i Patrimoni, d’Infància i Joventut, així com persones vinculades a la comunicació i/o a la literatura. El jurat tindrà en compte l’originalitat de l’obra, la fidelitat a la temàtica proposada, la capacitat d’impacte del relat i el respecte als requisits d’elaboració d’un microrelat.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 09:46