El 'Rec Comtal es mou!' tindrà continuïtat aquest estiu

Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 00:00

El Consorci del Besòs assumirà el cost del projecte de dinamització social i cultural després d'acordar-ho en una reunió amb els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona.

El Consorci del Besòs finançarà la dinamització del projecte comunitari 'El Rec Comtal es mou!' d'aquest estiu, amb una inversió de 15.000 euros, tal com es va acordar ahir dilluns, 4 de febrer, en el decurs d'una reunió entre els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona i el Consorci del Besòs. L'objectiu de la trobada era parlar sobre la continuïtat d'aquesta acció, que té per objectiu promoure activitats culturals, socials i mediambientals al voltant del canal. El projecte el gestiona la Taula Comunitària del Rec Comtal, formada per representants dels consistoris i d'entitats d'ambdues ciutats.

En representació de Montcada i Reixac hi van assistir el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere. "Estem molt contents per la continuïtat del projecte un estiu més i agraïm al Consorci la tasca i el suport que ens dona per millorar la cohesió social i territorial de zones limítrofes, com és el cas del tram de Rec Comtal entre Can Sant Joan i Vallbona", ha indicat Sánchez. L'edil ha avançat que cara el 2020 es vol obrir un marc de debat entre el Consorci, els ajuntaments, la Taula del Rec Comtal i d'altres entitats per tal de millorar i ampliar el projecte. El regidor ha agraït la tasca i la implicació de la ciutadania en aquest projecte, que considera "fonamentals per a la garantia de l'espai públic".

Les activitats incloses al programa 'El Rec Comtal es mou!' es desenvolupen durant l'estiu i es van posar en marxa al 2017, un cop finalitzats els treballs de millora de l'espai, que va assumir el Consorci del Besòs a petició dels ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona. El projecte comunitari pretén dignificar l'espai, promoure la relació i la participació veïnal, recuperar la memòria històrica vinculada al pas del canal d'aigua per les dues ciutats, generar-hi activitat econòmica social i solidària i ocupació per al jovent del territori.

Darrera actualització: 05.02.2019 | 13:07