El Ple dona llum verda a les ordenances fiscals 2023

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 11:00

Els impostos, taxes i preus públics es congelen, una mesura que pretén fer front a la difícil situació econòmica actual.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, en sessió extraordinària, va aprovar ahir dijous, 28 d’octubre, les ordenances fiscals per al 2023, que mantindran el mateix import que a l’actual exercici. La proposta municipal congela els impostos, taxes i preus públics per a l’any vinent, donada la delicada situació econòmica actual. ‘Creiem que no és el moment per incrementar les ordenances; la conjuntura d’avui dia, amb l’augment de la inflació i dels tipus d’interès està afectant de forma servera les arques municipals, però també la ciutadania’, va expressar el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido.

La proposta que el govern municipal va presentar ahir a la sessió plenària inclou algunes modificacions de les ordenances de caire forma,  per actualitzar-les a noves normatives. Una de les novetats que incorpora el projecte és la creació d’una taxa per regular l’ús del futur espai de coworking que a principi del 2023 es posarà en marxa al Centre Comercial El Punt, que inclou el consum d’aigua, llum, climatització, mobiliari, xarxa wifi i aparcament. També s’ha afegit un redactat a l’ordenança sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), que fa referència a la bonificació per a la instal·lació de plaques solars. A l’ordenança que regula la teleassistència s’indica que les persones amb ingressos entre 0 i 853 euros no hauran de pagar res per obtenir aquest servei i a partir d’aquesta xifra, s’haurà d’assumir una part de la taxa.

Darrera actualització: 28.10.2022 | 12:54