El govern municipal proposa la congelació dels impostos, taxes i preus públics per al 2023

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 12:00

La difícil situació econòmica actual ha motivat que no s’incrementin les ordenances fiscals per al proper exercici, que passaran a aprovació per Ple el 27 d’octubre.

 

El govern municipal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac congelarà els impostos, taxes i preus públics al 2023, tal com va anunciar ahir en audiència pública el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido. ‘Ens trobem en un moment complicat a nivell econòmic i davant aquest context, des del govern aplicarem mesures per assumir l’increment de costos, dels tipus d’interès i la inflació sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania’, va indicar l’edil.

Garrido va avançar que a l’audiència pública prèvia a l’aprovació dels pressupostos municipals 2023 donarà més detalls sobre les accions que l’executiu local emprendrà per assumir aquesta situació i mantenir els serveis a la ciutadania. ‘L’impacte més gran a les arques municipals l’està provocant l’increment dels preus dels subministraments, especialment del gas i de la llum’. A tall d’exemple, el regidor va indicar que al juliol del 2021, el consum d’electricitat a la Biblioteca Elisenda va ser de 6.000 euros, mentre que aquest 2022 ha estat de 22.000 euros.

La proposta que el govern municipal passarà a aprovació per Ple el pròxim 27 d’octubre (18.30 h) inclou algunes modificacions de caire formal per actualitzar les ordenances fiscals a noves normatives. Una de les novetats és la creació de taxes per regular l’ús del futur espai de coworking que a principi d’any es posarà en marxa al Centre Comercial El Punt, que inclou el consum d’aigua, llum, climatització, mobiliari, xarxa wifi i aparcament. També s’ha modificat l’ordenança sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), pel que fa referència a la bonificació per a la instal·lació de plaques solars.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 09:47