El Pla Jove es presenta amb una festa el 20 de desembre a La Unió de Mas Rampinyo

Dimarts, 17 de desembre de 2019 a les 14:00

El projecte es va aprovar per Ple a principi del 2019 i pretén donar resposta a les necessitats més importants d'aquest col·lectiu.

El Pla Jove de Montcada i Reixac es presenta aquest divendres, 20 de desembre, amb una festa a La Unió de Mas Rampinyo (Avinguda Catalunya, 16), a partir de les 19 h. La celebració començarà amb una festa fluor i a partir de les 21 h, hi haurà concerts amb els grups Slow Gravity, Lil Russa i Jazzhmun, Las niñas del corro i Ketekalles. La celebració es tancarà amb música de DJ. Els joves menors de 18 anys que vulguin quedar-s’hi més enllà de les 21 h hauran de portar una autorització de les seves famílies.

El Pla Jove, aprovat per Ple a principi d’any, pretén donar resposta a les necessitats més importants d’aquest col·lectiu respecte els diferents àmbits que configuren la seva vida quotidiana: l’habitatge, el treball, l’educació, la salut, la cultura, l’oci, l’esport, la participació i la cohesió social. El Pla incorpora una diagnosi, elaborada amb les aportacions de 900 persones i 48 grups de discussió, i un seguit de propostes d’acció, elaborades mitjançant tècniques d’investigació qualitatives i quantitatives, per tal de comptar amb el màxim rigor en la definició de la situació de la joventut a Montcada i Reixac.

Els objectius generals del Pla Local de Joventut són, en primer lloc, incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d’emancipació del jovent. Un altre repte n’és  proporcionar recursos lúdics, formatius i informatius en matèria de salut mental, gestió emocional convivència, respecte a la diversitat i la sexualitat per eradicar conductes masclistes, discriminatòries i poc saludables. Un tercer objectiu fa referència a dotar el municipi d’una xarxa integral d’espais i processos per oferir oci inclusiu, garantir l’accessibilitat a serveis d’assessorament i fomentar la participació juvenil. El quart repte és sensibilitzar totes les àrees de l’Ajuntament sobre la necessitat d’aplicar una perspectiva juvenil en totes les actuacions i projectes que impulsin. D’aquests quatre objectius generals se’n generen un total de 54 actuacions.

Darrera actualització: 17.12.2019 | 13:42