El Pla Educatiu d'Entorn promou diverses iniciatives per potenciar l'estudi i la lectura en família

Dimarts, 17 de gener de 2017 a les 00:00

Tallers d'estudi assistit, un grup d'autoajuda per la lectura en família i un projecte sobre llengua i socialització de famílies en l'entorn educatiu són algunes de les iniciatives integrades en el Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament de Montcada i Reixac que es realitzaran aquest curs.

La regidora d'Educació, Jessica Segovia considera que "aquestes activitats del PEE permeten que les famílies s'enriqueixen mútuament. És important que els petits sentin com les seves famílies s'impliquen en la seva educació. Des de l'Ajuntament volem impulsar aquets espais de treball en conjunt. Aquestes activitats son enriquidores per ambdues parts i fa que el vincle familiar es faci més fort. Animo a famílies i fills a participar perquè estic ben segura que seran moment que mai oblidaran".

Aquest dilluns 16 de gener ha començat el taller d'estudi assistit que es portarà a terme per als alumnes de 1r d'ESO de tots els centres educatius del municipi. Les sessions, que tindran lloc de 17.30 a 19h dilluns i dimecres i de 16.30 a 18h els dimarts i dijous a l'Espai Jove Can Tauler. S'espera que participin en aquest projecte un total de 24 alumnes en total dels centres educatius La Salle, La Ferreria, Montserrat Miró i La Ribera.

D'altra banda, l'AMPA de l'escola El Turó impulsa el projecte del grup d'autoajuda per la lectura en família que consisteix en la creació i autogestió d'un club de lectura familiar i recolzament a la lectura que es portarà a terme com a iniciativa pilot en col¿laboració amb les biblioteques de Montcada, el CAU i el Pla Educatiu d'Entorn. El grup d'autoajuda per la lectura en família, que començarà el 20 de gener, es reunirà tots els divendres de 16.30 a 17.30 a l'escola El Turó.

Finalment, el Servei Local de Català i el Pla Educatiu d'Entorn realitzen tots els dimecres de 15 a 16.15h a l'escola El Turó, el projecte Llengua i socialització de famílies en l'entorn educatiu, on es fa servir la lectura i el coneixement del català com a eina integradora per a les famílies. En aquesta proposta, que està en marxa des del mes d'octubre, participen un grup de 31 mares que es reuneixen un cop per setmana dins l'horari lectiu.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 11:58