El Pla Educatiu d'Entorn organitza un curs d'amazic

Dimarts, 6 de febrer de 2018 a les 00:00

Aquest idioma és parla de forma discontínua al nord d'Àfrica i actualent és una de les llengües mér parlades a Catalunya gràcies a la immigració.

Un total de 24 infants participa en un curs de llengua amazic, coordinat per l'Ajuntament en el marc del Pla Educatiu d'Entorn, amb el suport de centres de primària del municipi i la Casa Amazic de Sabadell. Les classes es van posar en marxa el 26 de gener al Kursaal i es faran tots els divendres, a les 17.30 h, fins a final de curs. L'alumnat es divideix en dos grups, un de P3 a segon de primària i un altre de tercer a sisè. La formació és gratuïta per a les famílies.

L'amazic, idioma poc conegut, es parla de forma discontínua en un ampli territori situat al nord de l'Àfrica, entre el Sàhara i Egipte. Gràcies a l'arribada de persones nouvingudes procedents d'aquestes zones, actualment és una de les llengües més parlades a Catalunya. La Casa Amaziga de Catalunya manté un conveni amb el Departament d'Ensenyament, mitjançant el qual la Generalitat s'ocupa de fer formació al professorat que, posteriorment, ofereix les classes d'amazic en horari no lectiu.

Darrera actualització: 05.02.2018 | 13:44